Radovi na izgradnji kružnog toga (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na izgradnji kružnog toga (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2020, 07:20

Počeli radovi na izgradnji kružnog toka, uskoro i za novi pešački most

č: | fb:

U okviru radova na izgradnji nove Ulice Mirka Obradovića biće izgrađen kružni tok na ukrštanju novoizgrađene ulice i obilaznice prema Užicu.

 

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, radovi koji su počeli 1. juna "izvodiće se fazno, uz propuštanje saobraćaja u prve tri faze". Građani su zamoljeni da zbog eventualne gužve koriste alternativne ulice i poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi na izgradnji kružnog toga

Radovi na izgradnji kružnog toga (Foto: Đorđe Đoković)

 

Izgradnja Ulice Mirka Obradovića otpočela je krajem oktobra prošle godine, a rok za završetak je bio 60 kalendarskih dana. Međutim, radovi koji traju već sedam meseci još uvek nisu okončani zbog "nepredviđenih radova", koji su se pojavili tokom izgradnje ulice, a odnose se na izgradnju potpornih zidova, fekalne crpne stanice i kišne kanalizacije, koji nisu bili obuhvaćeni prvobitnim planom. 

Nepredviđeni radovi u Ulici Mirka Obradovića

Nepredviđeni radovi u Ulici Mirka Obradovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Nepredviđene radove", čija je vrednost oko 11,1 milion dinara, izvodi GP "Ingrap-Omni", koje je na tenderu dobilo i posao izgradnje nove Ulice Mirka Obradovića za koju je u budžetu Valjeva opredeljeno 200 miliona dinara.

 

Prvobitan ugovor, koji je potpisan krajem oktobra prošle godine sa izvođačem radova bio je vredan 157,1 milion dinara, da bi nakon dva meseca bio povećan na 180,6 miliona dinara. Dužina nove Ulice je 1620 metara.

 

Prema planu, izgrađen je kolovoz sa ivičnjacima, trotoari, vodovodna mreža, fekalna i atmosferska kanalizacija, javna rasveta i metalna ograda za pešake. 

Ulica Mirka Obradovića

Ulica Mirka Obradovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Novi pešački most

 

Sudeći prema tabli, koja je postavljena u Ulici Mirka Obradovića, radovi na izgradnji pešačkog mosta na Kolubari, koji će spojiti novu i Limsku ulicu, počeli su 25. maja.

 

Novi pešački most dužine 61 metar i širine tri metra, gradi GP "Kompresor ing". Vrednost radova, koji bi prema ugovoru trebalo da budu završeni do oktobra, je blizu 26 miliona dinara bez PDV-a.

 

Tabla za novi pešački most

Tabla za novi pešački most (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 44 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 44 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara