Nagrađeni srednjoškolci (foto: Europrom)
Nagrađeni srednjoškolci (foto: Europrom)
07.06.2020, 08:16

Europrom nagradio srednjoškolce

č: | fb:

Već tri godine unazad kompanija Europrom realizuje projekat pod nazivom "Naša trgovina za našu decu". U saradnji sa srednjim školama u Valjevu (Ekonomska škola i Poljoprivredna škola sa domom učenika Valjevo) i Osečini (Obrazovno-vaspitni centar Osečina) učenici prve, druge i treće godine realizuju stručnu praksu u maloprodajnim objektima Europrom-a.

 

Tokom cele školske godine mladim ljudima omogućeno je da učestvuju u radu maloprodajnog objekta, budu u kontaktu sa potrošačima, edukuju se uz nadzore zaposlenih u kompaniji, i da tako celokupan proces obavljanja praktične nastave obave na način koji će im sigurno značiti u budućnosti kada je u pitanju njihov dalji profesionalni razvoj.

 

Bitno je napomenuti da pored toga što učenici dobijaju ocene iz dela obavljanja stručne prakse u okviru školskog programa i kriterijuma – posebne ocene (na osnovu internih kriterijuma kompanije) dobijaju i od strane mentora u maloprodajnom objektu – poslovođe objekta. Na kraju školske godine u maju, Europrom nagrađuje učenike sa najboljim ocenama i komentarima mentora, a kada je reč o najboljim učenicima završnih godina – oni odmah dobiju ponudu za posao, priliku da svoje radno angažovanje započnu u "ljubičastoj" kompaniji.

 

Iako je drugo polugodište školske 2019/2020 godine u velikoj meri izmenjeno zbog korona virusa i vanrednog stanja (što je rezultiralo time da učenici tri meseca kraće budu na praksi) – Europrom je nastavio lepu tradiciju da početkom juna nagradi one koji su pokazali najveću želju, trud i zalaganje.

 

Od ukupno 64 učenika koji su praktičnu nastavu obavljali u 22 maloprodajna objekta Europrom-a u toku ove školske godine – ukupno je nagrađeno njih 21.

 

Kada je reč o završnim godinama nagrađeno je ukupno pet učenika, i njima je već upućena ponuda za zaposlenje odmah nakon završetka svih preostalih junskih obaveza u školi.

 

Učenicima se izlazilo u susret i kada je reč o odabiru maloprodajnog objekta, pa su tako učenici sa seoskih područja, u kojima postoje objekti Europrom-a, svoju praksu obavljali u svom mestu.

 

U Europrom-u ističu da je pomenuti projekat jako bitan korak u pokazivanju mladima da jedino svojim trudom, zalaganjem i željom za učenjem mogu napredovati ispravnim putem, i da će takav pristup biti nagrađen. Takođe je istaknuto da su vrata ove kompanije otvorena za sve mlade ljude koji su vredni, odgovorni i imaju želju za učenjem.

 

Rukovodstvo i profesori pomenutih škola ističu da je ovaj projekat pravi primer dualnog obrazovanja, i saglasni su da ovaj vid uspešne saradnje obrazovnih institucija i privrede treba negovati i dalje.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 2 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 59 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...