Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
11.06.2020, 09:03

"Nisu zaboravljeni – nisu sami!"

č: | fb:

Nakon pauze izazvane situacijom u vezi sa virusom COVID-19, Novi Optimizam nastavlja sa organizacijom događaja širom Srbije i okupljanjem svih onih koji aktivno i stvarno deluju u borbi protiv ukidanja slobode i dostojanstva.

 

Novi Optimizam prvu u okviru serije tribina organizuje u Valjevu u četvrtak 11. juna u sali Skupštine grada Valjeva sa početkom u 19 časova.Tribina nosi naziv "NISU ZABORAVLJENI – NISU SAMI!", i posvećena je herojima građanskog aktivizma – predstavnicima slobodnih medija, lokalnim aktivistima, kao i običnim građanima koji su se pobunili protiv laži, zloupotreba i nasilja koji su postali naša svakodnevica.

 

"Počinjemo iz Valjeva, jer je to grad u kome je Aleksandar Obradović, radnik i uzbunjivač, uprkos svim pritiscima, otkrio čitav koruptivni sistem u fabrici Krušik, i postao primer hrabrosti i istrajnog otpora sistemu koji je u proteklih nekoliko godina uspostavljen u Srbiji. U skladu sa tim, naša organizacija mu je proteklog decembra dodelila nagradu "Dobar primer Novog Optimizma". Sada svi zajedno moramo da pokažemo da smo i dalje uz Aleksandra, da ga nismo zaboravili i da smo i dalje solidarni", navodi Novi Optimizam.

 

Pored Aleksandra Obradovića, učesnici tribine su i: Milan Jovanović - novinar lokalnog portala Žig info iz Grocke, kome je zbog iznošenja istine o koruptivnim aferama u ovoj opštini više puta prećeno i na kraju spaljena kuća, Snežana Čongradin – novinarka lista Danas koja se stalno suočava sa pretnjama na društvenim mrežama i tabloidnim medijima, pa čak i od poslanika u parlamentu,  Ana Lalić – novinarka koja je postala "državni neprijatelj" u toku epidemije, kada je javnosti otkrila realno stanje o opremljenosti i pristupu za borbu protiv virusa u KBC Novi Sad.

 

Takođe, sa građanima Valjeva će razgovarati i profesori Čedomir Čupić i Biljana Stojković, koja je takođe dobitnica nagrade "Dobar primer Novog Optimizma" zbog svog doprinosa očuvanju integriteta akademske zajednice i podrške brojnim lokalnim herojima i inicijativama koje deluju širom Srbije. Moderatorka tribine je novinarka lista Danas Ljiljana Bukvić.

 

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara