Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2020, 08:21

Voda je ispravna za piće

č: | fb:

Zbog obilnih padavina prethodna dva dana došlo je do zamućenosti izvorišta Paklje, tako da se većim delom sirova voda zahvata sa reke Gradac. 

 

"Voda je bekterilološki, hemijski i biološki ispravna za piće, a zbog  zamućenosti se koristi više hlora nego što je to uobičajeno", kaže direktor JKP Vodovod Đorđe Milanović. Dodaje da je ovih dana zamućenost vode veća nego što je to bila u vreme velikih poplava 2014. godine, kada je iznosila 4000 stepeni.

 

Objašnjava da je prelazak na Gradac za vodosnabdevanje uobičajen za ovakve situacije. Naglašava da su svi fizičko-hemijski i mikrobiološki  parametri vode u distributivnoj mreži u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

 

Prema rečima direktora Vodovoda Đorđe Milanovića kontrola uzoraka vode u mreži i postrojenju je udvostručena, tako da građani mogu biti sigurni u ispravnost vode.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 30 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 20 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.