Aleksandar Vučić (Divčibare 2019.) (foto: Đorđe Đokovć)
Aleksandar Vučić (Divčibare 2019.) (foto: Đorđe Đokovć)
16.06.2020, 16:16

Vučić u Nepričavi obilazi početak radova Lajkovac-Iverak

č: | fb:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obići će usredu 17. juna u podne kod petlje Lajkovac početak radova na izgradnji saobraćajnice Lajkovac–Iverak, objavljeno je na sajtu Predsednik Srbije. Nakon obilaska radova predviđeno je obraćanje.

 

Komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i reguluaciji reke Kolubare potpisan je 10. juna u Beogradu čime je načinjen prvi konkretan korak u realizaciji projekta izgradnje saobraćajnice koja će Valjevo povezati sa auto-putem "Miloš Veliki".

 

Prema objavi na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ukupna dužina deonice je 18,3 kilometra, na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometra mostova i jedna petlja. Finansijer projekta je Vlada Republike Srbije, investitor "Putevi Srbije", a radove će izvoditi kineska kompanija "Čajna Šandong", u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Rebublike Kine.

 

Izgradnja ove saobraćajnice najavljivana je nekoliko puta, obećavale su mnoge vlasti, a poslednji put građanima je obećan početak radova pred parlamentarne i lokalne izbore 2016. godine.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 22 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 59 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara