Registracija Prijava preko FB
Policijski čas (april 2020) (foto: Đorđe Đoković)
Policijski čas (april 2020) (foto: Đorđe Đoković)
19.06.2020, 06:43

Vanredne zarade u vanrednom stanju za gradske funkcionere

č: | fb:

Zarade gradskih funkcionera i pojedinih službenika u vreme vanrednog stanja povećane su zbog "okolnosti" poput prekovremenog, noćnog i rada u dane praznika, tako da kod većine mesečna primanja prelaze cifru od 100.000 dinara.

 

Prema pisanju nedeljenika Napred, najplaćeniji gradski funkcioner bio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je radio puno radno vreme i u dane verskog praznika, tako da je u martu njegova mesečna zarada iznosila 145.693 dinara, a za april 145.242,7 dinara, dok je njegov zamenik dr Zoran Živković primio nešto preko 123 hiljade za mart, a za april 122.638 dinara.

 

Načelnica Gradske uprave Jelica Panjković Tešić zaradila je u martu 125.875, a u aprilu 125.474 dinara, dok su plate njene zamenice Dragane Đenić oba meseca bile preko 113 hiljada dinara.

 

Plaćeni članovi Gradskog veća radili su, takođe, puno radno vreme čak i na Veliki Petak i prvi dan Uskrsa, te je penzioner Miroljub Ivanović primio po 98 hiljada dinara i više, a Žarko Kovač u marti i aprilu po preko 101 hiljadu dinara.

 

Među rukovodiocima odeljenja u Gradskoj upravi po primanjima za mart i april prednjači rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove, sa najdužom isplatnom listom, na kojoj je prikazan redovan rad, rad neradnim danom, noćni rad, prekovremeni rad, sa kojima je nakupio zaradu od 106.659,73 dinara u martu i od 91.445,3 u aprilu, računajući i 13.144,89 dinara za dva dana verskog praznika.

 

Prema pisanju Napreda, rad komunalne inspekcije u vanrednom stanju bio je organizovan po zakonu, neko je radio kod kuće, stariji od 60 godina su bili oslobođeni radne obaveze, dok su pojedini bili "na terenu". Jedan od inspektora, po slučajnom izboru, imao je primanja za redovan, i za noćni, i za prekovremeni rad, što u martu iznosi skoro 89 hiljada, a u aprilu preko 84 hiljade dinara.

 

Prema podacima dobijenim po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, gradska turistička inspekcija dežurala je i kontrolisala radno vreme ugostiteljskih objekata. Za svoj redovan, noćni i prekovremeni rad plaćeni su, šefica turističke inspekcije sa 91.444,27 dinara u martu i sa 81.728 dinara u aprilu, a jedan od dva turistička inspektora primio je 72.571 dinara za rad u početku, a u nastavku  vanrednog stanja 65.121,48 dinara.

 

Direktori budžetskih ustanova, većina ih je korigovala aktivnosti i programe u vreme vanrednog stanja, nije korigovala i mesečna primanja koja su bila 70 i naviše hiljada dinara, piše Napred.

Aktuelno

Sednica Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dr Slobodan Ilić Pre 3 sati 7 minuta

Valjevska kleptokratija – ima li koga?

U ambijentu gde su jedni udavača za sve, drugi se prefarbavaju, neki treći pregrupisavaju, stiče se utisak da će lokalni vlastodršci nastaviti da rade ono što im donosi ličnu, a ne javnu korist....  · 3 komentara

 (foto: www.valjevo.rs)
Obeležena u rodnom selu Gornje Leskovice Pre 2 sati 15 minuta

Godišnjica pogibije heroja Stojadina Mirkovića

Obeležena je godišnjica pogibije vojnika Stojadina Mirkovića iz Gornjih Leskovica, koji je 29. septembra 1991. godine poginuo u Hrvatskoj, u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara. Hrabri...

Vakcinacija (foto: Branko Petrović)
Za domove zdravlja u Kolubarskom okrugu Pre 23 sati 20 minuta

Stigle vakcine protiv sezonskog gripa

Prve doze vakcine protiv sezonskog gripa stigle su u valjevski Zavod za javno zdravlje. Isporučeno je 7760 vakcina, u toku je distribucija ka domovima zdravlja na teritoriji Kolubarskog okruga.