Registracija Prijava preko FB
Policijski čas (foto: Đorđe Đoković)
Policijski čas (foto: Đorđe Đoković)
19.06.2020, 06:43

Vanredne zarade u vanrednom stanju za gradske funkcionere

č: | fb:

Zarade gradskih funkcionera i pojedinih službenika u vreme vanrednog stanja povećane su zbog "okolnosti" poput prekovremenog, noćnog i rada u dane praznika, tako da kod većine mesečna primanja prelaze cifru od 100.000 dinara.

 

Prema pisanju nedeljenika Napred, najplaćeniji gradski funkcioner bio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je radio puno radno vreme i u dane verskog praznika, tako da je u martu njegova mesečna zarada iznosila 145.693 dinara, a za april 145.242,7 dinara, dok je njegov zamenik dr Zoran Živković primio nešto preko 123 hiljade za mart, a za april 122.638 dinara.

 

Načelnica Gradske uprave Jelica Panjković Tešić zaradila je u martu 125.875, a u aprilu 125.474 dinara, dok su plate njene zamenice Dragane Đenić oba meseca bile preko 113 hiljada dinara.

 

Plaćeni članovi Gradskog veća radili su, takođe, puno radno vreme čak i na Veliki Petak i prvi dan Uskrsa, te je penzioner Miroljub Ivanović primio po 98 hiljada dinara i više, a Žarko Kovač u marti i aprilu po preko 101 hiljadu dinara.

 

Među rukovodiocima odeljenja u Gradskoj upravi po primanjima za mart i april prednjači rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove, sa najdužom isplatnom listom, na kojoj je prikazan redovan rad, rad neradnim danom, noćni rad, prekovremeni rad, sa kojima je nakupio zaradu od 106.659,73 dinara u martu i od 91.445,3 u aprilu, računajući i 13.144,89 dinara za dva dana verskog praznika.

 

Prema pisanju Napreda, rad komunalne inspekcije u vanrednom stanju bio je organizovan po zakonu, neko je radio kod kuće, stariji od 60 godina su bili oslobođeni radne obaveze, dok su pojedini bili "na terenu". Jedan od inspektora, po slučajnom izboru, imao je primanja za redovan, i za noćni, i za prekovremeni rad, što u martu iznosi skoro 89 hiljada, a u aprilu preko 84 hiljade dinara.

 

Prema podacima dobijenim po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, gradska turistička inspekcija dežurala je i kontrolisala radno vreme ugostiteljskih objekata. Za svoj redovan, noćni i prekovremeni rad plaćeni su, šefica turističke inspekcije sa 91.444,27 dinara u martu i sa 81.728 dinara u aprilu, a jedan od dva turistička inspektora primio je 72.571 dinara za rad u početku, a u nastavku  vanrednog stanja 65.121,48 dinara.

 

Direktori budžetskih ustanova, većina ih je korigovala aktivnosti i programe u vreme vanrednog stanja, nije korigovala i mesečna primanja koja su bila 70 i naviše hiljada dinara, piše Napred.

Aktuelno

Prva osnovna škola (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mala matura Pre 16 sati 55 minuta

Završni ispit za osnovce

Završni ispit za učenike osmog razreda, polaganje male mature, je 23, 24. i 25. juna, a od osvojenih bodova i uspeha u osnovnoj školi zavisiće upis u željenu srednju školu.   Ove godine...  · 1 komentar

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično saznajemo Pre 1 dan 7 sati

Smenjen direktor Krušika

Nadzorni odbor valjevskog Krušika smenio je danas generalnog direktora te kompanije Vladana Lukića, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Takođe nezvanično saznajemo da je na mesto vršioca dužnosti...  · 21 komentara

Udžbenici za prvake (foto: www.mionica.rs)
Po peti put za redom Pre 13 sati 42 minuta

Besplatni udžbenici za mioničke prvake

Opština Mionica je, po peti put za redom, prvacima u svih 36 naselja obezbedila besplatne udžbenike. Iz opštinske kase biće izdvojeno 980 hiljada dinara. "Besplatnim podelom udžbenika za prvake...