Gradska izborna komisija (foto: Đorđe Đoković)
Gradska izborna komisija (foto: Đorđe Đoković)
22.06.2020, 11:21

Valjevci sa 80 posto glasova podržali vladajuću SNS-SPS koaliciju

č: | fb:

Na lokalnim izborima u Valjevu, prema preliminarnim podacima Gradske izborne komisije (GIK) sa svih 118 biračkih mesta, pobedila je koalicija koju predvodi SNS za koju je glasalo 20.232 birača što je 52,98 posto ili 31 mandat u lokalnom parlamentu koji broji 51 odborničko mesto.

 

Na drugom mestu sa osvojenih 27,08 posto glasova ili 16 odborničkih mandata je koalicija okupljena oko SPS-a za koju je glasalo 10.343 birača. Listi "Aleksandar Šapić - Pobeda za Valjevo" pripalo je 3,32 posto glasova ili 2 odbornička mandata, dok su po jedan odbornički mandat osvojile "Za kraljevinu Srbiju" (POKS - Monarhistički front) i GG Lokalni front Va - Slobodni ljudi.

 

Od devet izbornih lista, koliko je učestvovalo na lokalnim izborima, četiri nije prešlo cenzus. Prema preliminarnim rezultatima ispod tri posto su GG Brđanska inicijativa- Valjevo-Valjevci pre svega-Nemaja Radojičić sa 2,40 posto glasova, "Snežana Spajić- Vratimo osmeh Valjevu" sa 1,43 posto gasova, "Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka" sa 1,37 posto i "Velimir Ilić-Dragoljub Krsti-Pobeda, Nova Srbija-Narodni blok" sa 0,95 posto glasova birača.

Miroljub Živković

Miroljub Živković (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Miroljub Živković kaže da će GIK danas proglasiti rezultate izbora u Valjevu i dodaje da nije bilo nepravilnosti, što znači da ni na jendom od 118 biračkih mesta izbori neće biti ponovljeni. Živković navodi da je na lokalnim izborima u Valjevu izašlo 38.188 ili 49,48 posto upisanih birača. 

 

Podsećanja radi, pre četiri godine na vanredne parlamentarne i redovne lokalne izbore izašlo je 55,43 posto upisanih birača.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 30 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 7 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara