Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
22.06.2020, 12:23

U Valjevu nema novoobolelih od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu nije zabeležen nijedan novi slučaj obolevanja od koronavirusa u prethodna 24 časa, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Petoro novoobolelih registrovano je 21. juna i tada je broj povećan sa 197 na 202 slučaja obolelih od COVID-19.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od novog koronavirusa izlečeno je 176, hospitalizovan je jedan pacijent, dok je u kućnoj izolaciji njih šestoro.

 

Dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, je na odmoru, ali se povodom epidemiološke situacije oglasio na Frejsbuku gde je napisao da je situacija u Beogradu ponovo preteća i da ako se on ponovo bude pitao najstarija generacija više nikada neće biti zatvorena u kuće, kao što je bio slučaj tokom vanrednog stanja, objavila je TV N1.

 

"Epidemiološka situacija COVID-19 u Beogradu je ponovo preteća. Zbog povratka studenata svojim kućama u julu može se pretnja proširiti po čitavoj Srbiji", upozorio je dr Kon na Fejsbuku.

 

Dodaje da policijski čas više neće biti neophodan za stariju generaciju, ali da je sasvim suprotno kada je mlađa generacija u pitanju.

 

"Nekih zabrana će najverovatnije uskoro biti, na primer zabrane poseta bolnicama. Biće verovatno i nekih obaveznosti (na primer nošenje maski u javnom prevozu ili još u prodavnicama). Najosnovnije je da se propisane mere sprovode. Ako se ne sprovode moraće da bude kažnjavanja. Bar je to moje mišljenje", kazao je Kon.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 33 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara