Gradac kod brane (foto: Đorđe Đoković)
Gradac kod brane (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2020, 05:47

Izlio se Gradac, kritično i Kolubara nizvodno od Valjeva (video)

č: | fb:

MiNa valjevskim rekama situacija je veoma ozbiljna; izlio se Gradac, korito je napustila i Kolubara nizvidno od Valjeva, dok je uzvodno od ušća vodostaj Kolubare u opadanju. Na mernom mestu kod Centra za kulturu vodostaj Kolubare je oko 160 centimetara.

 

Jutros su intervnisale ekipe Sektora za vanredne situacije – vatrogasci spasioci koji su evakuisali pet osoba čije su kuće poplavljene, a nalaze pored Gradca.

Gradac (23.06.2020.)

Gradac (23.06.2020.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gradac (23.06.2020.)

Gradac (23.06.2020.) (Foto: Đorđe Đoković)

Poplavljene su mnoge kuće uz Gradac, a voda je prešla preko brane i izlila se na ulicu. Građani kažu da nadležni u Gradskoj upravi na njihove pozive ne odgovaraju ili ih upućuju da pozovu 193. 

 

Gradac 23.06.2020 oko 7.00 časova

 

 

Meštani Gradca kažu da ne pamte toliku reku i strahuju da poplava može biti većih razmera. Kažu da se od nadležnih službi u Gradskoj upravi na njihove telefonske pozive niko ne javlja, a voda je prodrla i u kuće. "Do ponoći se neko i javio na naš poziv, rekli su nam da se snađemo sami, a sada se više ne javljaju", kažu pojedini meštani Gradca.

 

Međutim, kako saznajemo, ekipe Sektora za vanredne situacije – vatrogasci spasioci noćas i jutros su bile na terenu i pomagale su ugroženim građanima.

 

Gradac 23.06.2020. oko 7 časova

 

 

Šef Odseka za vanredne situacije Valjeva Aleksandar Pavlović se javio na naš poziv, međutim nije želeo da govori o situaciji, o preduzetim merama za zaštitu  od poplava i o tome kako pomoći stanovnicima čije su kuće ppod vodom. "Nisam nadležan da dajem informacije, posebno ne vama. Ja sam službenik i službenici ne daju izjave za medije. Pozovite PR službu Grada, oni komuniciraju sa medijima pa pitajte njih", rekao je Pavlović.

 

Svetlana Marković iz PR službe Grada nam je rekla da je tek došla na posao i da još uvek nema nikakve informacije o situaciji na valjevskim rekama.

 

Gradac 23.06.2020. oko 7 časova

 

Gradac 23.6.2020, oko 9.00

  

Ovg jutra su nam se javljali i meštani Divaca, koji su nam poslali snimke njihovih kuća pod vodom i mole za pomoć. "Pozvali smo 193, gde nam je rečeno da zovemo Eroziju, ali da oni rade od 7 - 8 sati. Pa ako je baš neophodno da zovemo 193 ponovo da donesu džakove. Ako nam do tada ne poplavi i kuću", napisala nam je čitateljka. 

 

Prema podacima valjevske meteorološke stanice za 26 časova palo je 54 litara kiše po metru kvdratnom. 

 

Nadležnost na neuređenim rečnim tokovima je Gradske uprave. Kako saznajemo danas bi trebalo da zaseda Štab za vanredne situacije grada Valjeva na kojoj bi trebalo da bude razmatrana situacija i donete mere, ali u koliko sati niko ne zna jer sednica još uvek nije zakazana.

 

Sinoć je Kabinet gradonačelnika saopštio da je "Situacija stabilna i da nema značajnijeg izlivanja i opasnosti od poplava" i da je zbog obilne kiše koja je danas padala na teritoriji Valjeva, uvedena redovna odbrana od poplava.

 

"Štab za vanredne situacije grada Valjeva, kao i Odsek za vanredne situacije i druge službe su u pripravnosti i prate situaciju na vodotokovima 1. i 2. reda", saoppštio je sinoć Kabinet gradonačelnika.

Kolubara

Kolubara (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 33 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 43 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara