Registracija Prijava preko FB
Gradac (23.06.2020.) (foto: Đorđe Đoković)
Gradac (23.06.2020.) (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2020, 12:35

Štab za vanredne situacije: Valjevo nije ugroženo poplavama

č: | fb:

Zbog velikih padavina tokom jučerašnjeg dana i noći, koje su u gradu iznosile 39, a u selima i do 109 litara po kvadratnom metru, svi vodotokovi na teritoriji grada Valjeva su bili u porastu, ali prema poslednjim informacijama od 13 časova, opada nivo vode u rekama, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

 

"Ipak, gradu Valjevu, naročito u gradskom delu ne preti opasnost od poplava, osim na pojedinačnim objektima na seoskom području”, rečeno je na jutros održanoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

 

U saopštenju se navodi da su sve nadležne republičke i lokalne službe u 24-časovnom dežurstvu i na terenu prate situaciju. Pored Srbijavoda i Erozije, Odseka za vanredne situacije, Komunalne policije i gradska komunalna preduzeća su spremna da na pozive građana izađu i pomognu u otklanjanju problema. Ovim aktivnostima koordinira Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

 

Kolubara (23.06.2020,)

Kolubara (23.06.2020,) (Foto: Đorđe Đoković)

Kako je predstavnik JVP Srbijavode rekao na današnjoj sednici, regulacija rečnih korita Kolubare i Obnice, kao i kapacitet hidroakumulacije i brana Stubo – Rovni su doprineli da urbani deo Valjeva bude bezbedan i da mu ne preti opasnost od poplava. On je pohvalio danonoćno angažovanje svih nadležnih službi, koje su pratile situaciju i obilazile vodotokove 1. i 2. reda.

 

Prema rečima direktora JP Kolubara Zorana Mitrovića,  brana Stubo-Rovni može primiti veliku količinu vode, što doprinosi da naš grad bude bezbedan, ali se povećani vodostaj i problemi mogu očekivati duž toka reke Kolubare ispod Valjeva.

 

Kako se navodi u saopštenju nakon sednice Štava za vanredne situacihe Valjeva, "značajno je povećan vodostaj Obnica i Gradac, ali prema izveštajima sa terena pojedinačna izlivanja ne prete da nanesu ozbiljnije štete građanima, njihovim objektima i infrastrukturi".

 

Ostale reke drugog reda, poput Ljubostinje, Krivošije, Banje, Rabasa, Đenovca, Perajice ne ugrožavaju okolna područja.

 

Gradac(23.06.2020,)

Gradac(23.06.2020,) (Foto: Đorđe Đoković)

Vodosnabdevanje grada je uredno, uprkos velikom prilivu vode na stanici u Pakljama. Prema rečima predstavnika "Vodovoda", pojačane su kontrole vode i ona je za sada bezbedna za piće.

 

Naloženo je Preuzeću za puteve "Valjevo" da počne sa čišćenjem kanalne mreže pored puteva, kako bi putevi ostali prohodni.

 

S obzirom na to da su prognoze povoljne i da se očekuje već sutra prestanak padavina, nema elemenata za uvođenje vanrednih mera.

 

Za sve pojedinačne probleme koji budu nastajali, građani se mogu obratiti na telefon 193, kao i Odseku za vanredne situacije na 243-273. Sve službe će biti u pripravnosti 24 sata, sve dok ne prođe opasnost od poplava.

 

Prema poslednjim informacijama od 13 časova, vodostaj na rekama u našem gradu je u opadanju.

Aktuelno

Protesti u Beogradu (foto: skrinšot)
Nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa Pre 21 minuta

Protesti građana ispred Skupštine Srbije

Nekoliko hiljada ljudi, nezadovoljnih odlukom o ponovnom uvođenju policijskog časa zbog borbe protiv koronavirusa, koji je najavio Aleksandar Vučić, protestovalo je sinoć ispred Skupštine Srbije u...

Vanredna situacija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Štab za vanredne situacije Pre 10 sati 32 minuta

Proglašena vanredna situacija u Valjevu

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu i izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje se...  · 20 komentara

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Skromna, ali pomoć vredna pažnje Pre 16 sati 31 minuta

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

Udruženje novinara Srbije poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji. "To je skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji,...