Registracija Prijava preko FB
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2020, 13:30

Vodovod apeluje na građane da racionalno koriste vodu

č: | fb:

Iz gradskog vodovoda apeluju na sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda, i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične higijene i domaćinstva.

  

U saopštenju se navodi da je zbog elementarne nepogode, koja je pogodila Valjevo i okolinu, sirova voda izuzetno mutna te je prerada znatno otežana, s toga apel za racionalnu potrošnju.

 

"Aktivnosti kao što su punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena,  pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", navodi se u saopštenju.                                    

 

JKP Vodovod Valjevo poziva sve sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

 

Ranije danas saopšteno je da obilne padavine nisu uticale na kvalitet vode u Valjevu, ali je prerada sirove vode znatno otežana. "Kvalitet vode u distributivnom cevovodu valjevskog Vodovoda u potpunosti je u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Ukoliko neki parametar odstupi od zakonom predviđenih vrednosti korisnici će biti obavešteni", saopšteno je iz JKP Vodovod.

Aktuelno

Vanredna situacija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Štab za vanredne situacije Pre 9 sati 3 minuta

Proglašena vanredna situacija u Valjevu

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu i izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje se...  · 20 komentara

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Skromna, ali pomoć vredna pažnje Pre 15 sati 2 minuta

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

Udruženje novinara Srbije poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji. "To je skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji,...

Postavljena šatra u Jovanji (foto: Đorđe Đoković)
Uprkos širenju zaraze koronavirusa Pre 15 sati 54 minuta

Održava se "Exit u Jovanji" na Ivanjdan

Uprkos širenju zaraze koronavirusa, u Valjevu će biti održan Ivanjdanski vašar u Jovanji. Zavod za javno zdravlje zahteva od gradskog Kriznog štaba da se odlože svi skupovi i proslave zbog...  · 15 komentara