Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2020, 13:30

Vodovod apeluje na građane da racionalno koriste vodu

č: | fb:

Iz gradskog vodovoda apeluju na sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda, i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične higijene i domaćinstva.

  

U saopštenju se navodi da je zbog elementarne nepogode, koja je pogodila Valjevo i okolinu, sirova voda izuzetno mutna te je prerada znatno otežana, s toga apel za racionalnu potrošnju.

 

"Aktivnosti kao što su punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena,  pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", navodi se u saopštenju.                                    

 

JKP Vodovod Valjevo poziva sve sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

 

Ranije danas saopšteno je da obilne padavine nisu uticale na kvalitet vode u Valjevu, ali je prerada sirove vode znatno otežana. "Kvalitet vode u distributivnom cevovodu valjevskog Vodovoda u potpunosti je u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Ukoliko neki parametar odstupi od zakonom predviđenih vrednosti korisnici će biti obavešteni", saopšteno je iz JKP Vodovod.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 19 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 19 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 13 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara