Registracija Prijava preko FB
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2020, 13:30

Vodovod apeluje na građane da racionalno koriste vodu

č: | fb:

Iz gradskog vodovoda apeluju na sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda, i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične higijene i domaćinstva.

  

U saopštenju se navodi da je zbog elementarne nepogode, koja je pogodila Valjevo i okolinu, sirova voda izuzetno mutna te je prerada znatno otežana, s toga apel za racionalnu potrošnju.

 

"Aktivnosti kao što su punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena,  pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", navodi se u saopštenju.                                    

 

JKP Vodovod Valjevo poziva sve sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

 

Ranije danas saopšteno je da obilne padavine nisu uticale na kvalitet vode u Valjevu, ali je prerada sirove vode znatno otežana. "Kvalitet vode u distributivnom cevovodu valjevskog Vodovoda u potpunosti je u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Ukoliko neki parametar odstupi od zakonom predviđenih vrednosti korisnici će biti obavešteni", saopšteno je iz JKP Vodovod.

Aktuelno

Slava SNS (foto: valjevo.sns.org.rs)
Najava promena na čelu Gradskog oodbora SNS Pre 6 sati 6 minuta

Slava SNS bez predsednika valjevskih naprednjaka

Predsednik Gradskog odbora SNS Slobodan Gvozdenović, dojučerašnji gradonačelnik Valjeva, nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Ali je bio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji nije član...  · 22 komentara

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
“Valjevski gimnazijalci” Pre 6 sati 7 minuta

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, svakog četvrtka organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci". Gost pete tribine je prof. dr Aleksandar Milenković.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 9 sati 28 minuta

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, Ubu tri i u...  · 1 komentar

Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izmena u tekstu "Korona u školama i firmama" Pre 7 sati 18 minuta

U Tehničkoj školi je jedno, a ne dva odeljenja na onlajn nastavi

U tekstu "Korona u školama i firmama", koji je objavljen u Kolubarskim.rs 28. oktobra pogrešno smo preneli podatak iz tabele Zavoda za javno zdravlje Valjevo o broju odeljenja koja su u izolaciji,...