Registracija Prijava preko FB
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
26.06.2020, 09:26

U Valjevu sedmoro novoobolelih od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je u prethodna dva dana registrovano sedmoro novoobolelh od COVOD-19, tako da je broj obolelih od početka epidemije 209, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

U Kolubarskom okrugu obolelo je 315 pacijenata, u prethodnih 48 časova registrovan je po jedan potvrđen slučaj u Ubu i Mionici, dok u ostalim opštinama nema novoobolelih.

 

U prethodnih sedam dana uzeto je 135 briseva.

 

Prema podacima Zavoda zta javno zdravlje broj izlečenih pacijenata je 176, dok su na hospitalizaciji dva obolela lica, 48  obolelih medicinskih  i nemedicinskih radnika završilo je hospitalizaciju i kućnu izolaciju nakon lečenja. Zbog kontakta sa potvrđenim slučajem dvoje medicinskih radnika je u kućnoj izolaciji.

 

Broj umrlih prosečne starosti 69 godina je 19, među njima je jedan nemedicinski radnik, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 28 pacijenata, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

 

Obavezne maske

 

Podsećamo, Krizni Štab RS doneo je odluku o obavezom nošenju maski u zatvorenom prostoru . Ranije predložene mere vezane za okupljanje ostaju na snazi.


Krizni štab Pepublike Srbije je doneo odluku o obaveznom nošenju zaštitinih maski u gradskom, prigradskom, međugradskom javnom prevozu. Putnicima koji ne nose maske neće biti dozvoljen ulaz u prevozna sredstva.

 

Nošenje zaštitne maske, kao preventivna mera pojačanog zdravstvenog nadzora, određuje se kao preporuka us vim zatvorenim prostorima sa posebnim naglaskom na pošte, banke, javne institucije, kao i prodavnice i tržne centre.

 

Ranije donete mere zaštite koje se odnose na preduzetnike, pravna lica, privredna društva i pojedince, još uvek traju, saopštio je Krizni štab.

Aktuelno

Vanredna situacija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Štab za vanredne situacije Pre 9 sati 27 minuta

Proglašena vanredna situacija u Valjevu

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu i izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje se...  · 20 komentara

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Skromna, ali pomoć vredna pažnje Pre 15 sati 26 minuta

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

Udruženje novinara Srbije poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji. "To je skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji,...

Postavljena šatra u Jovanji (foto: Đorđe Đoković)
Uprkos širenju zaraze koronavirusa Pre 16 sati 17 minuta

Održava se "Exit u Jovanji" na Ivanjdan

Uprkos širenju zaraze koronavirusa, u Valjevu će biti održan Ivanjdanski vašar u Jovanji. Zavod za javno zdravlje zahteva od gradskog Kriznog štaba da se odlože svi skupovi i proslave zbog...  · 15 komentara