Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2020, 05:05

U Valjevu obolelo još 26 osoba od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je u prethodnom danu potvrđeno 26 novih slučaja koronavirusa, tako da je broj zaraženih od početka epidemije 239 osoba, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Prema izveštaju od 28. juna o broju testiranih i pozitivnih na novi koronavirus, od 50 testiranih osoba njih 26 je pozitivno. Podsećanja radi približan broj obolelih osoba zabeležen je u periodu od 6. do 8. aprila, kada se broj pozitivnih na COVID-19 sa 59 povećao na 86, što je ujedno bio najveći rast broja pozitivnih između dve objave podataka. 

 

 U Kolubarskom okrugu obolelo je 350 osoba, u prethodna 24 časa registrovan je po jedan potvrđen slučaj u Ubu i Lajkovcu, dok u ostalim opštinama nema novoobolelih.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 21. do 27. juna u Opštoj bolnici, Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja testirane su 164 osobe, s tim što u nedelju 21. juna niije bilo testiranih na COVID-19. 

 

Broj izlečenih pacijenata u Valjevu je 177, dok ih je u Kolubarskom okrugu izlečeno 270, na bolničkom lečenju je sedmoro, od toga šestoro iz Valjeva, u kućnoj izolaciji je 45 osoba sa teritorije Kolubarskog okruga. U Valjevu je preminulo 19 obolelih, među njima je jedan nemedicinski  radnik, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 28 pacijenata.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 9 sati 31 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 9 sati 32 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 4 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara