Registracija Prijava preko FB
Štab za vanredne situacije (foto: www.valjevo.rs)
Štab za vanredne situacije (foto: www.valjevo.rs)
29.06.2020, 13:12

Naredbe, preporuke i apeli građanima i preduzećima

č: | fb:

Zbog nesigurne epidemiološke situacije u Valjevu izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od virusa Kovid-19, prema izveštaju od 28. juna 26 osoba je pozitivno na novi koronavirus, Štab za vanredne situacije grada je doneo nekoliko naredbi, preporuka i apela.

 

Kako se navodi u saopštenju nakon sednice Štaba, naloženo je JKP Vidrak da pojača čišćenje, pranje ulica, dečjih igrališta i sportskih terena, kao i prostora oko zdravstvenih ustanova, dok je JKP Polet naloženo da redovno čisti, pere i dezinfikuje prostore i opremu svih pijaca u gradu.

 

Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" je naloženo da dosledno sprovodi sve mere naložene od Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete.

 

Nalaže se Ustanovi za fizičku kulturu Valis da dosledno sprovodi sve instrukcije i uputstva nadležnih organa koja se odnose na sprovođenje protivepidemijskih mera na otvorenim i zatvorenim bazenima i drugim terenima kojima upravlja.

 

Nalaže se da opštinski inspekcijski organi pojačaju inspekcijski nadzor i kontrolišu sprovođenje protivepidemijskih mera ( prosvetna inspekcija- nadzor obdaništa, saobraćajna inspekcija- gradski, prigradski i taksi prevoz, komunalna inspekcija i policija – ostale objekte ) zaštite od virusa Kovid-19, o tome sačine službenu belešku i o eventualno uočenim nepravilnostima  proslede nadležnoj inspekciji na dalje postupanje.

 

Preporučeno je republičkim inspekcijskim organima da pojačaju inspekcijski nadzor iz delokruga svoje nadležnosti, kako bi se pojačala kontrola poštovanja sprovođenja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19, kao i drugih pozitivno-pravnih propisa.

 

Štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju i sprovode preventivne mere zaštite od virusa Kovid-19, da posebno poštuju socijalnu i fizičku distancu, kao i nošenje maski u zatvorenom prostoru.

 

Na poslodavce, koji posluju na teritoriji grada, apeluje se da dosledno sprovode sve predložene i neophodne preventivne mere u skladu sa propisima, u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih lica i stranaka.

 

Štab poziva organizatore proslava da, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju datih preporuka.

 

Štab će svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja preduzimati neophodne mere, uključujući zabrane okupljanja, ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i druge mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije, saopšteno je nakon sednice gradsko Štaba za vanredne situacije.

Aktuelno

Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet Pre 1 dan 9 sati

"Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene,...  · 3 komentara