Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
01.07.2020, 06:35

U Valjevu još 14 osoba pozitivno na koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je još 14 osoba pozitivno na COVOD-19, tako da je ukupan broj obolelih 253, pokazuju podaci od 30. juna Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

U izveštaju o broju testiranih i pozitivnih navedeno je da je od 40 uzetih uzoraka 14 pozitivnih na novi koronavirus.

 

Od 17. juna u Valjevu je potvrđeno novih 57 slučajeva zaraze.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Lajkovcu i Mionici potvrđena su po dva nova pozitivna slučaja na COVID-19, tako da je u Kolubarskom okrugu ukupno obolelo 368 osoba.

 

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo hospitalizovano je devet pacijenata, osam iz Valjeva i jedan iz Mionice, dok je u kućnoj izolaciji 61 sa teritorije Kolubarskog okruga, od toga 49 pacijenata je iz Valjeva.

 

U kovid ambulanti Doma zdravlja u toku jučerašnjeg dana uzet je 51 uzorak, u Zavodu za javno zdravlje 22 i u Opštoj bolnici uzeto je devet uzoraka za testiranje na COVOD-19. Kako je Kolubarskim.rs rečeno u Zavodu za javno zdravlje testova na koronu ima u dovoljnim količinama.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.