Registracija Prijava preko FB
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2020, 06:25

Još 14 osoba pozitivno na koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je, i prema podacima od 01. jula, još 14 osoba pozitivno na COVOD-19, tako da je ukupan broj obolelih 267.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Mionici i na Ubu potvrđen je po jedan novi pozitivan slučaj na COVID-19, tako da je u Kolubarskom okrugu ukupno obolelo 384 osobe.

 

Od 17. juna u Valjevu je potvrđen nov 71 slučaj zaraze, od toga 54 za samo četiri dana.

 

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo hospitalizovano je devet pacijenata iz Valjeva i jedan iz Mionice, dok je u kućnoj izolaciji 62 iz Valjeva, šest iz Lajkovca, pet iz Mionice i četiri iz Uba.

 

Zavod za javno zdravlje pre sedam dana predložio odlaganje skupova i proslava, Krizni štab nije prihvatio 

 

Zbog aktuelne epidemiloške situaciju i povećanog broja obolelih u Kolubarskom okrugu i gradu Valjevu, krajem prošle nedelje Zavod za javno zdravlje Valjevo predlažio je nekoliko mera. Taj predlog je Kriznom štabu upućen u petak 26. juna ili u danu kada je u Valjevu bilo 209 obolelih od koronavirusa. Danas ih je 267.

 

Zavod za javno zdravlje je predložio striktno sprovođenje svih mera donetih na Repubičkom štabu od 23.06.2020. godine - nošenje maski u zatvorenom prostoru, javnom prevozu u svim javnim ustanovama i tržnim centrima.

 

Zatim, zbranu posesta bolnici i pojačan zdravstveni nadzor, kontrolu sprovođenja donetih mera i odlaganje svih skupova i proslava u zatvorenom prostoru.

 

Krizni štab nije prihvatio predlog da budu odloženi svi skupovi i proslave u zatvorenom prostoru.

 

Umesto tog predloga na sajtu Grada objavljeno je: Predlaže se organizatorima slavlja i drugih većih okupljanja u zatvorenom da upozore sve prisutne na postojeće mere zaštite, obezbede prostor za muziku udaljeno 2-4 metra od gostiju, podijum za igru površine oko četiri metra za par, i da imaju evidenciju gostiju kao i raspored sedenja uz poštovanje svih mera socijalne i fizičke distance između stolova, kao i mere koje se odnose na poslugu. Potrebno je upozoriti starije od 65 godina na rizik.

 

Aktuelno

Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Pre 14 sati 34 minuta

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko...  · 4 komentara

Radnja za kućne ljubimce Pet zona (foto: asmedia.rs/Nenad Živković)
PR tekst Pre 12 sati 24 minuta

Na usluzi životinjama i ljudima

U Valjevu je otvorena najveća radnja za kućne ljubimce pod nazivom Pet zona. Ovo je treći po redu prostor namenjen kućnim ljubimcima u našem kraju preduzeća Sano doo.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 34 minuta

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.