Registracija Prijava preko FB
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
Kovod ambulanta u Novom Naselju (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2020, 06:25

Još 14 osoba pozitivno na koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je, i prema podacima od 01. jula, još 14 osoba pozitivno na COVOD-19, tako da je ukupan broj obolelih 267.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Mionici i na Ubu potvrđen je po jedan novi pozitivan slučaj na COVID-19, tako da je u Kolubarskom okrugu ukupno obolelo 384 osobe.

 

Od 17. juna u Valjevu je potvrđen nov 71 slučaj zaraze, od toga 54 za samo četiri dana.

 

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo hospitalizovano je devet pacijenata iz Valjeva i jedan iz Mionice, dok je u kućnoj izolaciji 62 iz Valjeva, šest iz Lajkovca, pet iz Mionice i četiri iz Uba.

 

Zavod za javno zdravlje pre sedam dana predložio odlaganje skupova i proslava, Krizni štab nije prihvatio 

 

Zbog aktuelne epidemiloške situaciju i povećanog broja obolelih u Kolubarskom okrugu i gradu Valjevu, krajem prošle nedelje Zavod za javno zdravlje Valjevo predlažio je nekoliko mera. Taj predlog je Kriznom štabu upućen u petak 26. juna ili u danu kada je u Valjevu bilo 209 obolelih od koronavirusa. Danas ih je 267.

 

Zavod za javno zdravlje je predložio striktno sprovođenje svih mera donetih na Repubičkom štabu od 23.06.2020. godine - nošenje maski u zatvorenom prostoru, javnom prevozu u svim javnim ustanovama i tržnim centrima.

 

Zatim, zbranu posesta bolnici i pojačan zdravstveni nadzor, kontrolu sprovođenja donetih mera i odlaganje svih skupova i proslava u zatvorenom prostoru.

 

Krizni štab nije prihvatio predlog da budu odloženi svi skupovi i proslave u zatvorenom prostoru.

 

Umesto tog predloga na sajtu Grada objavljeno je: Predlaže se organizatorima slavlja i drugih većih okupljanja u zatvorenom da upozore sve prisutne na postojeće mere zaštite, obezbede prostor za muziku udaljeno 2-4 metra od gostiju, podijum za igru površine oko četiri metra za par, i da imaju evidenciju gostiju kao i raspored sedenja uz poštovanje svih mera socijalne i fizičke distance između stolova, kao i mere koje se odnose na poslugu. Potrebno je upozoriti starije od 65 godina na rizik.

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 16 sati 15 minuta

U Valjevu novozaraženih 22

U Valjevu je još 22, a u Kolubarskom okrugu još 30 pozitivnih na koronavirus. Preminule su još dve osobe u Mionici. Hospitalizovano je 99 pacijenata. prethodni dan u kolubarskom okrugu testirano je...  · 2 komentara

Ljubinko Andrić, Dragan Bogdanović i Nebojša Tadić (foto: )
Anketni odbor za otkrivanje tajnih grobnica Pre 20 sati 38 minuta

“Pravda i žrtve mogu biti namireni jedino istinom”

U Valjevu je nedavno formiran skupštinski Anketni odbor za otkrivanje tajnih grobnica na teritoriji Valjeva. "Nije ideološka komisija, nije istražni organ,organ, a najmanje je sud", rekao je na...  · 11 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Obeležen Dan opštine 16.01.2021

Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković,...