Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
07.07.2020, 09:39

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji.

 

Novinar Slobodan Ćirić, član Uprave i Izvršnog odbora UNS, koji je ovog prepodneva podelio 300 zaštitnih maski za 12 valjevskih redakcija, dopisništava i dopisnika, kaže da su ove maske skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji, fotoreporteri, službenici, i bez obzira na to da li su članovi Udruženja novinara Srbije.

 

"Živimo u vremenu kada postoji opasnost od zaraze, a novinari su naročito izloženi tome zbog svakodnevnih kontakata sa ljudima. Ovo je jedna skromna pomoć našeg udruženja sa ciljem da se spreči širenje epidemije, da novinari i ostali zaposleni u medijima zaštite sebe i sve one sa kojima su svakodnevno u kontaktu", kaže Slobodan Ćirić.

Poklon zaštitne maske za valjevske medije

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ovo je prva pomoć nekog udruženja, organizacije, institucije valjevskim medijima u vreme pandemije koronavirusa, čiji su zaposleni direktno i svakodnevno izloženi s obzirom na to da je novinarski posao više "terenski", a manje "od kuće".

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 6 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 55 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.