Registracija Prijava preko FB
Protesti u Beogradu (foto: skrinšot)
Protesti u Beogradu (foto: skrinšot)
08.07.2020, 01:49

Protesti građana ispred Skupštine Srbije

č: | fb:

Nekoliko hiljada ljudi, nezadovoljnih odlukom o ponovnom uvođenju policijskog časa zbog borbe protiv koronavirusa, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić, protestovalo je sinoć ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

 

Proteste su obeležili sukobi demonstranata sa policijom koja ih je više puta izbacivala iz zgrade Skupštine, a brojnih incidenata bilo je i na ulicama u centru Beograda.

 

Kako prenosi N1, oko 22.15 časova grupa demonstranata je ušla u Skupštinu Srbije, nakon čega je intervenisala policija i posle petnaestak minuta ih potinsula van parlamenta. Oko 23.30 bačena je velika količina suzavca, što je rasteralo demonstrante.

Protesti u Beogradu

Protesti u Beogradu (Foto: skrinšot)

Protesti u Beogradu

Protesti u Beogradu (Foto: skrinšot)

Protesti u Beogradu

Protesti u Beogradu (Foto: skrinšot)

U jednom trenutku na ulice je izašla i konjička brigada. Demonstranti su se okupili i ispred zgrade RTS u Takovskoj ulici. Nakon višečasovnih sukoba policija je uspostavila kontrolu oko 02.00 časa. 

 

Demonstranti su za vreme protesta skandirali "izdaja, izdaja","oj Kosovo Kosovo", "lopovi, lopovi" i uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića, dok su policajcima skandirali "bacite štitove", "uhapsite Vučića" i "idite na Kosovo".

 

U toku intervencije uhapšeno je više demonstranata, a policajci u civilu su pokušali da spreče ekipu televizije N1 da snime način na koji se ophode prema demonstrantima. Ispred parlamenta policija je jednog demonstranta oborila i udarala pendrecima, a potom i odvela. Za sada nije poznato koliko ima povređenih i privedenih.

 

Beogradski centar za ljudska prava objavio je na svom tviter nalogu da je podneo dve krivične prijave i obaveštenja zaštitniku građana o policijskim zlostavljanjima koja je zabeležila TV N1.

 

Protesti u Beogradu

Protesti u Beogradu (Foto: skrinšot)

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je da će država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji.

Aktuelno

Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Pre 15 sati 4 minuta

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko...  · 4 komentara

Radnja za kućne ljubimce Pet zona (foto: asmedia.rs/Nenad Živković)
PR tekst Pre 12 sati 55 minuta

Na usluzi životinjama i ljudima

U Valjevu je otvorena najveća radnja za kućne ljubimce pod nazivom Pet zona. Ovo je treći po redu prostor namenjen kućnim ljubimcima u našem kraju preduzeća Sano doo.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 4 minuta

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.