Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
08.07.2020, 08:31

U Valjevu još 20 osoba pozitivno na koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je još 20 osoba pozitivno na COVID-19, tako da je ukupan broj obolelih 339, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 7. jula.

  

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Ubu, Mionici i Lajkovcu su potvrđena po dva nova slučaja i jedan u Ljigu, tako da je u Kolubarskom okrugu ukupno obolelo 447 osoba. Najviše u Ubu 38, slede Lajkovcu 37, Mionica 35, Ljig 15 i Osečina 12 obolelih od novog koronavirusa.

 

U Valjevu je u utorak, 7. jula, na prisustvo koronavirusa testirano 100 osoba.

 

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo hospitalizovano je osam pacijenata iz Valjeva, pet iz Uba i po jedan iz Lajkovca i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji 130 zaraženih iz Valjeva.

 

Za četiri dana uzeto 342 brisa, rezultati još nisu stigli!

 

Na sednici Stručno-operativnog tma koja je održana u utorak 7. jula, na kojoj je predloženo uvođenje vanredne situacije u Valjevu, direktor Zavoda za javno zdravlje Valjevo dr Marija Gavrilović je naglasila da za period od 03. do 06. jula 2020. godine, kasne rezultati laboratorijskih ispitivanja uzeta 342 brisa sumnjivih i verovatnih slučajeva.

 

"Dobijanje navedenih  izveštaja ne zavisi od Zavoda, već od laboratorija koje se često menjaju Torlak, Batut, Batajnica, Šabac i drugi, i tek kada se izveštaji pojave u COVID-19 bazi Zavoda za javno zdravlje ima podatke o laboratorijski potvrđenim slučajevima, te smo zbog toga predložili odlaganje skupova i proslava, posebno u zatvorenom jer je kontrolisanje sprovođenja mera otežano", rekla je dr Gavrilović.

 

Analizom dostavljenih dnevnih izveštaja od 3. jula  o izvršenih 579 pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja i 188 pregleda u Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo i 425 istraženih kontakata sa pozitivnim licima ZZJZ Valjevo, kao i podatkom da se na infektivnom odeljenju nalazi osam pozitivnih pacijenata, a na pulmo-prekovid nalazi se 21 pacijent kao i da je osam pacijenata sa težom kliničkom slikom preveženo na tercijerni nivo Stručno operativni tim za zaštitu i spasavanje od epidemija, Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i direktor Zavoda za javno zdravlje epidemiolog dr Marija Gavrilović su aktuelnu epidemiološku situaciju ocenili kao preteću te je predloženo da se proglasi vanredna situacija na području grada Valjeva u cilju sprečavanja i suzbijanja navedene epidemije s obzirom da donete obavezujuće mere Štaba nisu dale očekivane rezultate", navodi se u izveštaju Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 58 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 54 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...