Kafe (foto: Đorđe Đoković)
Kafe (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2020, 17:37

Bašte kafića i restorana mogu da rade do 23 časa?

č: | fb:

Bašte kafića i restorana u Valjevu mogu da rade do 23 časa, dok je radno vreme ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu od 6 časova ujutro do 22 časa, dogovorili su se danas predstavnici ugostitelja i "čelnici Grada", preneo je za Kolubarske.rs vlasnik kafea Graf Mile Jevtović.

 

Nakon što je Jevtović na društvenoj mreži Fejsbuk objavio da će se danas valjevski ugostitelji okupiti u 18 časova ispred gradske kuće u znak protesta što im je gradskom odlukom ograničeno radno vreme do 22 časa, usledio je poziv na razgovor "o radnom vremenu". Jevtović kaže da su na današnjem sastanku "ispred gradske vlasti bili gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, Milan Ninić Fazan i dr Branka Miholjčić". Dodaje da je bilo i nekoliko ugostitelja.

 

Jevtović kaže da taj dogovor da bašte rade sat duže od zatvorenog dela, ili do 23 časa, važi već od danas i da su mu to "potvrdili svi čelnici koji su bili na sastanku".

 

Međutim, potvrdu ovog dogovora "čelnika" i ugostitelja u formi odluke ili rešenja nismo pronašli u Službenom glasniku Valjeva, na sajtu Grada, niti je medijima dostavljena informacija o tome da je Gradsko veće donelo novo rešenje o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata.

 

Podsećamo, vanredna situacija u Valjevu je proglašena 7. jula i istog dana je, na preporuku Štaba, Gradsko veće donelo rešenje o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata. Prema tom rešenju, objavljenom u Službenom glasniku Valjeva 7. jula, piše da radno vreme ugostiteljskih objekata otpočinje u šest, a završava se u 22 časa.

 

Kolubarske.rs su pokušale da od pojedinih članova Štaba za vanredne situacije i Gradskog veća dobiju potvrdu ovog dogovora "čelnika" Valjeva i ugostitelja, međutim ili nisu odgovorili na našu poruku ili su kratko napisali da ne znaju o čemu se radi.

 

Jedino je direktorka Zavoda za javno zdravlje Valjevo dr Marija Gavrilović rekla da je upoznata sa tim da je danas trebalo da bude održan sastanak sa predstavnicima ugostitelja u vezi radnog vremena, jer je, od Zavoda za javno zdravlje, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović zatražio mišljenje za produženje radnog vremena.

 

Dr Gavrilović navodi da su u dopisu naveli da je "jedinstven stav epidemiologa Zavoda za javno zdravlje da radno vreme ugostiteljskih objekata ne treba produžavati s obzirom na proglašenu vanrednu situaciju i povećanje broja obolelih". Dr Gavrilović dodaje da ona ne zna šta su se na današnjem sastanku dogovorili gradonačelnik Gvozdenović i ugostitelji.

 

Moguće je da su se "čelnici" Grada na današnjem sastanku sa ugostiteljima poveli za merama koje je juče doneo Krizni štab Srbije, između ostalih da bašte ugostiteljskih objekata mogu da rade do 23 časa. Ali ta mera važi samo na teritoriji Beograda, a ne cele Srbije.

 

Krizni štab Srbije je, takođe na teritoriji Beograda, zabranio rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih cenatar - svih zatvorenih objekata od 21 čas uveče do 9 ujutru.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...