Registracija Prijava preko FB
Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Kafići (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2020, 12:11

Pogoršana epidemiološka situacija, sve mere ostaju na snazi

č: | fb:

Stručno operativni tim za zaštitu i spasavanje od epidemija Štaba za vanredne situacije grada Valjeva na današnjoj sednici zaključio je da je epidemiološka situacija u gardu pogoršana i da sve mere ostaju na snazi.


Kako je navedeno u saopštenju nakon sednic SOT-a, "sve mere Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i Gradskog veća ostaju na snazi zbog aktuelne epidemiološke situacije".

 

S obzirom na to da je Gradsko veće donelo rešenje o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata, objavljenom u Službenom glasniku Valjeva 7. jula, da radno vreme otpočinje u šest, a završava se u 22 časa, i da nije doneto novo rešenje o produžetku radnog vremena za bašte kafića i restorana, to znači da i bašte rade do 22 časa. 

 

SOT je na današnjoj sednici zaključio da je "potrebno pojačati inspekcijski nadzor nad sprovođenjem mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid – 19. Potrebno je u većim naseljima u gradu obezbediti kontejnere, posebno označene, za odlaganje infektivnog otpada (maske i rukavice)".

 

Takođe, za potrebe Kovid ambulante Doma zdravlja potrebno je obezbediti jedan kontejner za trijažu i pregled pacijenata, navodi se u saopštenju Stručno-operativnog tima, koji je poptisala predsednik SOT Štaba za vanredne situacije grada dr sci med. Branka Miholjčić.

 

 

Aktuelno

Izgradnja pešačkog mosta (foto: Đorđe Đoković)
Radovi do kraja septembra Pre 4 sati 57 minuta

Novi pešački most na Kolubari

Na mestu nekadašnjeg visećeg pešačkog mosta, koji je u majskim poplavama 2014. godine odnela Kolubara, biće izgrađen betonski most, od "Austroterma" do ulaza u Limsku ulicu.  · 3 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Naredba Štaba za vanredne situacije Pre 7 sati 43 minuta

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata u Mionici

Štab za vanredne situacije opštine Mionica doneo je naredbu o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme trajanja vanredne situacije, koja je proglašena zbog pogoršane epidemiološke...