Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
31.07.2020, 09:28

U Valjevu još devet pozitivnih na koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je kod još devet osoba laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje od 30. jula, tako da je ukupan broj inficiranih u Valjevu 1003.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novozaraženih je u Lajkovcu njih šestoro, u Mionici i Ljigu registrovan je po jedan novoinficiran, dok za Osečinu u Ub nema podataka u kovid bazi.

 

Ukupan broj pozitivnih na koronavirus u Kolubarskom okrugu je 1361 osoba; u Valjevu 1003, u Mionici 95, u Ubu 86, u Lajkovcu 75, slede Ljig 60 i Osečina 42 obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 77 pacijenata iz Kolubarskog okruga kod kojih je potvrđena infekcija COVID-19; 53 iz Valjeva, osam iz Uba, sedam iz Mionice, pet iz Ljiga, tri iz Lajkovca i jedan pacijent iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 705 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 540 iz Valjeva.

 

Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 36 osoba, u Valjevu 21, četvoro u Lajkovcu, troje u Ubu, isto toliko u Osečini i Ljigu, dok su Mionici preminule dve osobe.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u četvrtak, 30. jula, uzeto je 119 uzorka, od toga 76 u kovid ambulanti u Novoma naselju.  

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 6 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara