Izgradnja pešačkog mosta (foto: DjordjeDjokovic)
Izgradnja pešačkog mosta (foto: DjordjeDjokovic)
04.08.2020, 09:30

Novi pešački most na Kolubari

č: | fb:

Na mestu nekadašnjeg čeličnog pešačkog mosta, koji je u majskim poplavama 2014. godine odnela Kolubara, biće izgrađen betonski most, od "Austroterma" do ulaza u Limsku ulicu.  

 

Radove na izgradnji ovog mosta, koji je najkraća pešačka veza naselja sa leve strane Kolubare do gradskog groblja i Petnice, finansira Kancelarija za za upravljanje javnim ulaganjima sa 30 miliona dinara, a posao na tenderu je dobilo valjevsko Građevinsko preduzeće "Kompresor ing" za oko 25,9 miliona dinara bez PDV-a, sa rokom za završetak radova od 120 dana.

 

Izvođač radova je krajem maja započeo gradnju, iskopani su temelji, postavljene armatura, ali je u junu nakon obilnih padavina nabujala Kolubara odnela materijal i zatrpala započet iskop. Radovi su zato krenuli skoro od početka, ali i pored toga izvođač radova navodi da će izgradnja mosta biti završena u ugovorenom roku, do kraja septembra.

 

Izgradnja pešačkog mosta

Izgradnja pešačkog mosta (Foto: Đorđe Đoković)

Novi most će biti neznatno viši od prethodnog, širok tri metra, dužine 61 metar, a pored pešačke imaće staze za invalide sa rampama.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 23 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...