Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
05.08.2020, 06:34

U Valjevu još 22 pozitivnih

č: | fb:

Sudeći prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 4. avgusta, epidemiološka situacija sa koronavirusom u Valjevu se ne smiruje. Registrovane su još 22 osobe pozitivne, tako da je od početka pandemije ukupno 1072.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga, u Ljigu je kod dvoje potvrđena infekcija OVID-19 i u Lajkovcu je registrovana jedna novozaražena osobe, dok podaci za ostale opštine nisu uneti u kovid bazu.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1488 osobe; u Valjevu 1072, u Mionici 103, u Ubu 101, u Lajkovcu 89, slede Ljig 73 i Osečina 50 obolelih od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovan je 91 pacijenat iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 58 iz Valjeva, deset iz Mionice, devet iz Uba, sedam iz Ljiga, šest iz Lajkovca i jedan pacijent iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 704osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 500 iz Valjeva.

 

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminulo je 38 osoba, od toga u Valjevu 21, petoto u Ljugu, četvoro u Lajkovcu, troje u Osečini, koliko i u Ubu, dok su u Mionici preminula dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u utorak, 4. avgusta, uzeto je 140 uzorka u kovid ambulanti u Novom naselju, u Zavodu za javno zdravlje i u Opštoj bolnici.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 50 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 27 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar