Registracija Prijava preko FB
Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
06.08.2020, 06:53

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

č: | fb:

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko zadržavanje i oni su pušteni na slobodu, potvrdila je za Kolubarske.rs Nevena Milinković, advokat jednog od osumnjičenog. 

 

Kako je obrazloženo, osumnjičeno lice nije bilo ranije osuđivano, ima stalnu adresu prebivališta i ne postoji bojazan da se neće odazvati na poziv ovlašćenog organa i tako ometati dalji tok postupka, kao i činjenica da je u predistražnom postupku prikupljeno obilje materijalnih dokaza te da svedoci koji treba tokom daljeg postupka da se saslušaju predstavljaju službene lica u odnosu ne koje okrivljeni ne može uticati na dalji tok postupka.

 

Podsećamo, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su u utorak 4. avgusta ujutro sudske izvršitelje iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z. P. (48) koji se tereti za krivičma dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.

 

Kako je navedeno u saopštenju MUP Srbije, osumnjičeni se terete da su od januara 2018. do novembra 2019. godine fingirali sprovođenje izvršnog postupka, tako što su fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P. na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio. Na ovaj način su, kako se sumnja, oštetili izvršne poverioce za 2.963.300 dinara.

 

Postoje osnovi sumnje da je G. B. od decembra 2015. do decembra 2016. godine novac koji su izvršni dužnici uplatili na ime troškova postupka zadržavao za sebe, bez uplaćivanja na račun suda. Na taj način je, sumnja se, oštetio izvršne poverioce za nešto manje od 120 hiljada dinara.

Aktuelno

Dom penzionera (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 30 minuta

Ponovo radi ambulanta u Domu penzionera

Od ponedeljka 27. septembra ponovo će za preglede odraslih pacijenata (bez temperature i simptoma prehlade) biti otvorena ambulanta u Domu penzionera, kako bi bila rasterećena ambulanta u Novom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 26 minuta

U Valjevu 135 novozaraženih

U Valjevu je još 135 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu 212 novozaraženih. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 177 kovid pacijenata. Testirano je 383 na teritoriji...