Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
06.08.2020, 06:54

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

č: | fb:

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga, u Lajkovcu je kod još četvoro potvrđena infekcija COVID-19, dok je u Ubu, Osečini, Mionici i Ljigu  registrovano po dvoje novozaraženih.

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1509 osobe; u Valjevu 1081, u Mionici 105, u Ubu 103, u Lajkovcu 93, slede Ljig 75 i Osečina 52 obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 89 pacijenata iz Kolubarskog okruga sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus; 57 iz Valjeva, deset iz Mionice, sedam iz Uba, isto toliko iz Ljiga i Lajkovca i jedan pacijent iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 675 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 488 iz Valjeva.

 

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminulo je 38 osoba, od toga u Valjevu 21, petoro u Ljigu, četvoro u Lajkovcu, troje u Osečini, koliko i u Ubu, dok su u Mionici preminula dva pacijenta.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u utorak, 5. avgusta, uzeto je 116 uzorka u kovid ambulanti u Novom naselju, u Zavodu za javno zdravlje i u Opštoj bolnici.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 10 sati 18 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 43 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...