Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2020, 19:26

Upoznajte članove novog Gradskog veća

č: | fb:

Na današnjoj sednici novoformirane gradske Skupštine izabrano je devet članova Gradskog veća, od ukupno 11, jer dva mesta po funkciji pripadaju gradonačelniku i njegovom zameniku.

 

Ovo su biografije gradonačelnika, njegovog zamenika i čalnova Gradskog veća, koje su dostavljene medijima.

 

Lazar Gojković rođen je 1984. godine u Valjevu, diplomirao je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, ima zvanje profesora fizičkog vaspitanja i sporta i diplomirani je košarkaški, trener s licencom. Igračku karijeru proveo je u mlađim kategorijama i seniorskom timu KK Metalac iz Valjeva. Trenersku karijeru započeo je kao pomoćni trener u Metalcu 2008. i na tom mesto bio do 2016. godine, dok se Metalac takmičio u Prvoj ligi Srbije, Superligi i ABA ligi. U jednom periodu u sezoni 2012/2013. godine bio je i prvi trener Metalca.

 

S mladom košarkaškom reprezentacijom Srbije (ispod 20 godina),osvojio je 2015. godine zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji. Od 2014. do 2016. radio je i kao menadžer prodaje u kompaniji „Filip Moris internacional”, a od 2016. godine je direktor međunarodnog košarkaškog kampa „Teo 4” čiji je osnivač čuveni srpski košarkaš i kapiten reprezentacije Miloš Teodosić.

 

Nosilac je liste Srpske Napredne Stranke, a odlučio je da se angažuje jer oseća odgovornost prema svom gradu, prema građanima Valjeva, prema mladim ljudima i pre svega prema deci. Glavni motiv da se uključi u društveno-politički život grada je velika želja da unese promene i unapredi ekonomsku klimu, bolji život kao i infrastrukturu u Valjevu za sve njegove građane.

Govori engleski jezik.

Oženjen je i ima jednu ćerku.

 

Nemanja Petrović, diplomirani ekonomista, rođen 1987. godine u Valjevu. Završio Osnovnu školu „Žikica Jovanović Španac“, srednju Valjevsku gimnaziju, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Beogradu. Od 2014. godine zaposlen u Elektrodistribuciji Valjevo, u sektoru za ekonomsko finansijsko poslovanje.

  

Miroljub Milovanović, poljoprivrednik iz Gornjeg Taora, rođen 1967. godine. Bavi se voćarstvom i stočarstvom. Preko 30 godina bavi se profesionalo lovom i obukom lovačkih pasa. Cenjen i poštovan, više puta biran za delegata u skupštini lovačkog udruženja.

 

Vladimir Blagojević, diplomirani ekonomista i programer, rođen 1972. godine u Valjevu. Poslednjih 20 godina vlasnik više privatnih firmi iz oblasti razvoja softvera, sporta, ugostiteljstva, građevine i investiranja. Tvorac više projekata iz oblasti kulture, označenih kao projekti od državnog značaja, u više zemalja.

Srđan Ilić, diplomirani inženjer arhitekture, rođen 1976. godine u Valjevu. Nakon više godina predavanja u Tehničkoj školi godinama u nazad bavi se projektovanjem u struci u okviru sopstvenog projektnog biroa.

Dr sci med. dr Dušan Ružičić, specijalista interne medicine, rođen 1985. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju Medicincku školu završio u Valjevu, diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Doktorsku disertaciju iz oblasti kardiologije odbranio na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Zaposlen u Opštoj bolnici Valjevo.

 

Nenad Patjarević, diplomirani ekonomista, rođen 24.11.1982. godine. Veliki broj uspešno organizovanih koncerata i kulturnih manifestacija, kao i saradnja sa najvećim regionalnim i svetskim izvođačima, bile su najbolja preporuka da 2016.  u Beogradu sa svojim saradnicima osnuje udruženje “Gitarijada fest”, koje će u narednim godinama postići značajne uspehe u oblasti kulture. Kao potvrda svega dolazi i velika nagrada odnosno prijem u Evropsku asocijaciju festivala I “Effe etiketa” za doprinos kulturi.

Dragana Terzić, po  zanimanju advokat , završen pravni fakultet u Beogradu,  rođena 1960. godine u Čačku, bila član Gradskog veća u predhodnom sazivu .

Marko Jevtić, diplomirani ekonomista, rođen 1990. godine u Valjevu. Zaposlen u Holding Korporaciji „Krušik“, sektor pravnih i opštih poslova. Jedan je od osnivača Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata „ASNS“ u HK „Krušik“. Generalni sekretar Gradskog odbora „ASNS“ Valjevo. 

Vladimir Mišković, diplomirani menadžer u sportu i diplomirani košarkaški trener, rođen 1978. godine u Valjevu. Profesionalni košarkaš 14. sezona u mnogim klubovima u zemlji i inostranstvu. Nastupao u prvoj ligi, superligi, Jadranskoj ligi.  Od 2012. godine  profesionalni košarkaški trener. Oženjen, otac dvoje dece.

 

Velimir Arsenović, rođen 1956. godine. Penzioner. Radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i u Saveznom ministarstvu inostranih poslova u diplomatskom predstavništvu. Za ostvarene rezultate u radu pohvaljivan i nagrađivan.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 1 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 23 sati 8 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 22 sati 16 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara