Zoran Đorđević (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Đorđević (foto: Đorđe Đoković)
20.08.2020, 08:34

Ministar Đorđević uskoro slavi jubilej "krivice demokrata" što on ne radi svoj posao

č: | fb:

Demokratska stranka u Valjevu poziva odlazećeg ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića da sačeka još dve godine kako bi mogao da proslavi i svih 10 godina kako njegova stranka i on optužuju DS da je krivac što u Valjevu još uvek nije završen objekat Gerontološkog centra.

 

Kako valjevske demokrate navode u saopštenju, bio bi to pomena vredan jubilej tuđe krivice za to što on i njegova stranka ne rade svoj posao. "Ova izjava je samo još jedan pokazatelj nesposobnosti naprednjaka i stalnog prebacivanja krivice na druge, a najčešće na Demokratsku stranku koja već osam godina nije na vlasti", navode u saopštenju.

 

Demokrate podsećaju odlazećeg ministra da je za ovih osam godina, koliko su on i njegova stranka na vlasti, mogao da završi ne samo Gerontološki centar, nego i mnoge druge objekte u Valjevu. Iako u nazivu njegovog ministarstva stoji i reč "zapošljavanje" za ovih osam godina naprednjaci u Valjevo nisu doveli nijednu novu investiciju koja bi otvorila nova radna mesta.

 

"Hvalili su se zapošljavanjem u Krušiku, a na kraju se ispostavilo da su ovu fabriku samo opljačkali kroz prodaju Krušikovih proizvoda naprednjacima rodbinski i finansijski bliskim trgovcima po povlašćenim cenama i čak zabranjivanjem Krušiku da direktno prodaje svoje proizvode kupcima u inostranstvu", navode demokrate.

 

Dodaju da im je na kraju, ipak, drago to što se odlazeći ministar bar i u tako nesuvisloj izjavi setio Gerontološkog centra u Valjevu, a ako ga zanima zašto u vreme vlasti, u kojoj je bila i Demokratska stranka, ovaj objekat nije završen, demokrate preporučuju Đorđeviću da to pitanje uputi svom kolegi iz Vlade Srbije Rasimu Ljajiću koji je tada bio ministar u čijoj nadležnosti je bila izgradnja ovog centra.

Aktuelno

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara

SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
Na obeležavanje godišnjice "Oluje" 4.08.2022

Valjevski naprednjaci otputovali u Novi Sad

Valjevski naprednjaci organizovano otputovali u Novi Sad na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja". Zbog odlaska u Novi Sad gradonačelnik Valjeva neće otvoriti...  · 19 komentara