Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
25.08.2014, 13:16

Đorđe Milićević na čelu privremenog organa

č: | fb:

Valjevski naprednjaci smatraju da je grad odavno sazreo za privremene mere i iz „želje da grad izađe iz začaranog kruga” predlažu da privremeni organ treba da vode socijalisti, na čelu sa Đorđem Milićevićem.

- Zašto socijalista i zašto gospodin Milićević? Socijalista, jer želimo da pokažemo da nama nije vlast na prvom mestu iako smo ubedljivo, čak dva puta jači od bilo koje druge pojedinačne stranke. Želimo da damo doprinos da se harmonizuje politička scena na nivou grada, želimo da budemo konstruktivni ne vodeći računa o ličnom interesu. Mi imamo nekoliko kandidata koji su sigurno kvalitetniji od gospodina Milićevića, ali da bismo preskočili ona srpska posla „bolji naš, bolji vaš“, spremni smo da učinimo i tu žrtvu. Moramo imati u vidu da je njemu ovo treći poslanički mandat, da je to čovek koji je dugo u politici, koji je po vokaciji političar, po obrazovanju menadžer, na poslednjim lokalnim izborima bio je nosilac liste SPS-a, sebe je najavio kao potencijalnog gradonačelnika, ima program koji vrlo brzo u ovoj varijanti može doživeti realizaciju. U drugoj varijanti bilo kakvog prekomponovanja on ne bi mogao da bude gradonačelnik jer je vratio svoj odbornički mandat. Dajemo šansu čelnom čoveku socijalista da pokaže šta i koliko zna, mi u to uopšte ne sumnjamo, njegovo dosadašnje radno iskustvo, bogata radna biografija su garant da će se pokrenuti sa mrtve tačke. Gospodin Milićević je sebe mnogo dao Beogradu. Vreme je da malo da i sredini koja ga je iznedrila – poručio je Mihailo Milutinović, šef pravnog tima SNS.

On je dodao da je u licitacijama o tome ko će biti u privremenom organu najčešće spominjan prof. dr Mihailo Jokić, ali je naglasio da njega to ne interesuje i da on to ne želi, što je stav i vrha stranke na gradskom nivou. SNS će kroz privremeni organ delovati „na dva koloseka“.

- Prvi je da uvedemo red u Upravi, da uvedemo red u budžetu, finansijama, javnim preduzećima, a drugi kolosek je da stvorimo preduslove za raspisivanje novih izbora i to u što kraćem roku. Mislim da je ovo nešto što bi malo ko ponudio, da je ovo ponuda koja se ne odbija, jer ne smemo biti taoci nekih neprirodnih koalicija, ne smemo više biti u ovom pravnom vakumu i meni je već muka da svake ili svake druge nedelje donosim papire i pokazujem šta rade i koliko ne znaju u Gradskoj upravi – kazao je Mihailo Milutinović.

Milutinović je danas predlažući uvođenje privremenih mera sa Milićevićem na čelu, istovremeno, i kritikovao aktuelnu vlast čiji stožer su socijalisti, rekavši da je „gradsko rukovodstvo dezorjentisano, dezintegrisano i da njihovom neznanju nema kraja”. Na pitanje novinara zašto bi naprednjaci bili deo privremenog organa sa takvim socijalistima, Milutinović pojašnjava – „Mi nećemo sa njima koaliciju, nećemo da prekomponujemo vlast, nećemo da budemo deo te većine. Želja nam je da grad izađe iz začaranog kruga, a to je jedino moguće kroz privremeni organ”.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 1 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara