Dragan Milovanović (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Milovanović (foto: Đorđe Đoković)
04.05.2021, 08:05

Dragan Milovanović (1957 - 2021)

č: | fb:

Juče je u Valjevu iznenada preminuo Dragan Milovanović, dugogodišnji novinar i urednik sportske rubrike nedeljnika "Napred". Valjevo je izgubilo još jednog novinara, a mi dragog kolegu.

  

Dragan Milovanović je rođen 11. decembra 1957. godine u Banatskim Karlovcima. Osnovnu školu je završio u Valjevskoj Loznici i Brankovini. Maturirao je 1974. odine u Valjevskoj gimnaziji, a diplomu novinara stekao je 1984. godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

  

Novinarsku karijeru je počeo 1987. godine u valjevskom listu "Napred", u sportskoj rubrici gde je proveo ceo svoj radni vek prateći i beležeći skoro sva sportska dešavanja u Valjevu i okrugu. Objavio je na hiljade tekstova, izveštaja, vesti, intervjua, komentara. Hvalio je, podržavao vajevske sportske radnike, sportiste i klubove, ali je znao, i to sa merom i u maniru vaspitanog čoveka, da pokudi sve ono što nije bilo dobro u valjevskom sportu.

 

Dragan Milovanović je svojim tekstovima u nedeljniku "Napred" za 34 godine bio svojevrstan hroničar valjevskog sporta, uspona i padova mnogih sportskih klubova. U decembru 2022. godine trebalo je da ode u zasluženu penziju. 

 

Dragan Milovanović biće sahranjen u utorak 4. maja na seoskom groblju u Valjevskoj Loznici.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 12 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 2 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.