08.12.2014, 15:08

Pres vitez za Radovana Lazarevića

č: | fb:

Na Festivalu “Pres vitez”, čija je zavrsna smotra održana u Beogradu, najviše priznanje Gran Pri Pres vitez pripalo je Radovanu Lazareviću, uredniku Dopisništva RTS-a u Valjevu za reportažu "Lara".
Žiri Festivala, koji su činili najeminentniji srpski novinari i urednici. u obrazloženju nagrade navodi da je u pitanju “reporterski zapis o neraskidivoj vezi laneta i đaka pešaka, koji prerasta u najlepšu, hiperrealnu priču koja nas podseća da je čovek bez prirode praznina”.

Pored autora Radovana Lazarevića, u pripremi reportaže učestvovali su: snimatelj Darko Despotović, montažer Željka Blagojević i muzički saradnik Tihomir Stanojević.
Na Festivalu pres vitez, jedinoj olimpijadi tv novinarstva u Srbiji, kako mnogi smatraju, takmičilo se 550 novinara, snimatelja i montažera iz 34 zemlje sveta.
”Prednost na festivalu su imale lakše, životne priče i zato je neraskidiva ljubav laneta i đaka pešaka i ovog puta favorizovana. Naš uspeh je u tome što smo u jednom trenutku zabeležili realnu, a dopadljivu priču koja se retko može ponoviti”, kaže Lazarević.

U ovoj godini Radovan Lazarević je ostvario nesvakidašnji novinarski uspeh, osvojivši čak pet nagrada na festivalima, od kojih su tri Gran Prija: u Velikoj Plani za dokumentarni film, u Kučevu za etno film i u Beogradu za tv reportažu.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 4 sati 43 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 7 sati 20 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar