Registracija Prijava preko FB
08.12.2014, 15:08

Pres vitez za Radovana Lazarevića

č: | fb:

Na Festivalu “Pres vitez”, čija je zavrsna smotra održana u Beogradu, najviše priznanje Gran Pri Pres vitez pripalo je Radovanu Lazareviću, uredniku Dopisništva RTS-a u Valjevu za reportažu "Lara".
Žiri Festivala, koji su činili najeminentniji srpski novinari i urednici. u obrazloženju nagrade navodi da je u pitanju “reporterski zapis o neraskidivoj vezi laneta i đaka pešaka, koji prerasta u najlepšu, hiperrealnu priču koja nas podseća da je čovek bez prirode praznina”.

Pored autora Radovana Lazarevića, u pripremi reportaže učestvovali su: snimatelj Darko Despotović, montažer Željka Blagojević i muzički saradnik Tihomir Stanojević.
Na Festivalu pres vitez, jedinoj olimpijadi tv novinarstva u Srbiji, kako mnogi smatraju, takmičilo se 550 novinara, snimatelja i montažera iz 34 zemlje sveta.
”Prednost na festivalu su imale lakše, životne priče i zato je neraskidiva ljubav laneta i đaka pešaka i ovog puta favorizovana. Naš uspeh je u tome što smo u jednom trenutku zabeležili realnu, a dopadljivu priču koja se retko može ponoviti”, kaže Lazarević.

U ovoj godini Radovan Lazarević je ostvario nesvakidašnji novinarski uspeh, osvojivši čak pet nagrada na festivalima, od kojih su tri Gran Prija: u Velikoj Plani za dokumentarni film, u Kučevu za etno film i u Beogradu za tv reportažu.

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 12 sati 46 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 8 sati 2 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 9 komentara