08.12.2014, 15:08

Pres vitez za Radovana Lazarevića

č: | fb:

Na Festivalu “Pres vitez”, čija je zavrsna smotra održana u Beogradu, najviše priznanje Gran Pri Pres vitez pripalo je Radovanu Lazareviću, uredniku Dopisništva RTS-a u Valjevu za reportažu "Lara".
Žiri Festivala, koji su činili najeminentniji srpski novinari i urednici. u obrazloženju nagrade navodi da je u pitanju “reporterski zapis o neraskidivoj vezi laneta i đaka pešaka, koji prerasta u najlepšu, hiperrealnu priču koja nas podseća da je čovek bez prirode praznina”.

Pored autora Radovana Lazarevića, u pripremi reportaže učestvovali su: snimatelj Darko Despotović, montažer Željka Blagojević i muzički saradnik Tihomir Stanojević.
Na Festivalu pres vitez, jedinoj olimpijadi tv novinarstva u Srbiji, kako mnogi smatraju, takmičilo se 550 novinara, snimatelja i montažera iz 34 zemlje sveta.
”Prednost na festivalu su imale lakše, životne priče i zato je neraskidiva ljubav laneta i đaka pešaka i ovog puta favorizovana. Naš uspeh je u tome što smo u jednom trenutku zabeležili realnu, a dopadljivu priču koja se retko može ponoviti”, kaže Lazarević.

U ovoj godini Radovan Lazarević je ostvario nesvakidašnji novinarski uspeh, osvojivši čak pet nagrada na festivalima, od kojih su tri Gran Prija: u Velikoj Plani za dokumentarni film, u Kučevu za etno film i u Beogradu za tv reportažu.

Aktuelno

Porušeno dečje igralište na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Zbog usaglašavanja sa Pravilnikom o bezbednosti Pre 55 minuta

Uklonjeno dečje igralište na Divčibarama, biće urađeno novo

Zabavno-avanturistički park za decu u centru Divčibara, porušen je krajem prošle nedelje, kako bi na istom mestu bilo izgrđeno novo igralište u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta....

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 3 sati 46 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.  · 5 komentara

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara