Zdravko Ranković (foto: Đorđe Đoković)
Zdravko Ranković (foto: Đorđe Đoković)
27.03.2015, 15:42

Fondacija „Zdravko Ranković“.

č: | fb:

U Valjevu je osnovana Fondacija „Zdravko Ranković“, koja će raditi na očuvanju istorijske i kulturne baštine Valjeva i valjevskog kraja i promovisanju i unapređenju javnog informisanja. Ciljevi Fondacija ostvarivaće se kroz očuvanje lika i dela pokojnog publiciste i novinara Zdravka Rankovića i objektivan i prikladan prikaz njegovog dela i rada.

To će uključivati: Dodeljivanje priznanja za rad na poljima novinarstva i izdavaštva stvaraocima iz Valjeva i valjevskog kraja; aktivnosti na promociji postojećih dela i objavljivanju novih; očuvanje, sređivanje i prezentacija dokumentarne građa koju je prikupio Zdravko Ranković u svom delovanju, između ostalog i kroz ID „Kolubara“; sprovođenje projekata od značaja za očuvanje istorijske i kulturne baštine Valjeva i valjevskog kraja; sprovođenje projekata od značaja za promovisanje i unapređenje javnog informisanja u Valjevu.

U ostvarivanju ciljeva Fondacija će razvijati i sledeće aktivnosti: Publikovanje Revije Kolubara na Internetu, kao i digitalizaciju tekstualne i foto-arhive ID „Kolubara“ za njeno korišćenje na prigodne načine (slobodno korišćenje uz navođenje izvora).Predsednik Upravnog odbora Fondacije je dr Zoran Jokić, lekar, a ostali članovi UO su Radoš Glišić, novinar, i dr Miroslav Paunović, advokat.  

 

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 2 sati 47 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara