Kuća Lazića (foto: Dragan Savić)
Kuća Lazića (foto: Dragan Savić)
02.04.2015, 10:05

Kuća pokrivena, uskoro i napunjena

č: | fb:

Od početka prošlog leta traje životna bitka višečlanog domaćinstva Lazića iz Konjica kod Pecke, korisnika socijalne pomoći, koji su rešili da više ne životare po tuđim udžericama već da prvi put od kako znaju za sebe podignu vlastiti krov nad glavom.

Mukotrpnim radom za skromnu nadnicu, uz dragocenu pomoć opštine, i brojnih ljudi i kolektiva dobre volje, uspeli su pre zime da ozidaju i pokriju kuću, ali ne i da se u nju usele.

- Nismo mogli da obezbedimo stolariju, nameštaj i neke instalacije. Bolesni roditelji, braća i sestre zimu su proveli na starom mestu, a ja sam zatinjio jednu sobu u našem novom domu i tu dočekao proleće – kaže kroz osmeh vredni Milan Lazić (27), koji praktično vodi ovo domaćinstvo i sa mlađom braćom blizancima, koji su tek stekli punoletstvo, neumorno slaže „kocku po kocku” za njihovu prvu kuću.

Milan Lazić

Milan Lazić (Foto: Dragan Savić)

Imponuje optimizam kojim zrače neumorni, a komšije vele i pošteni, Lazići. Ništa im ne pada teško, uvek su spremni da „zasuču” rukave, da obave svaki posao koji dobiju, a onda da svaki dinar „ugrade” za svoj veliki cilj. Ne traže ni od koga milostinju, ali i ne odbijaju ponuđenu pomoć od dobronamernih ljudi, spremni da uzvrate kad im se ukaže prilika.

- Njima je zaista „sevap” pružiti pomoć, jer je svojim odnosom prema drugim ljudima i životu, svakako, zaslužuju. A za preživljavanje brojne čeljadi različitog uzrasta i izgradnju kuće sve bi im dobro došlo: od hrane, odeće, obuće i medikamenata do vrata, prozora, kreveta i stolica – kaže Žarko Jovanović, odbornik u Skupštini opštine Osečina.

A Milan Lazić na sve to veli: "Potrudićemo se da do naredne jeseni zaradimo dovoljno za završetak, opremanje i useljenje. Onda ćemo pozvati sve prijatelje, sve divne ljude koji su nam pomogli, da to zajedno proslavimo, baš onako kako to i dolikuje".

Tekući račun Lazićevih

Ukoliko i među posetiocima internet novina kolubarske.rs neko želi i ima mogućnosti da novčano pomogne Lazićima to može učiniti na računa na ime Milana Lazića kod „Banka Inteze” broj:

160-5700101073424-76. 

Aktuelno

Porušeno dečje igralište na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Zbog usaglašavanja sa Pravilnikom o bezbednosti Pre 1 sati 35 minuta

Uklonjeno dečje igralište na Divčibarama, biće urađeno novo

Zabavno-avanturistički park za decu u centru Divčibara, porušen je krajem prošle nedelje, kako bi na istom mestu bilo izgrđeno novo igralište u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta....

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 4 sati 27 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.  · 6 komentara

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara