File i Čulić, slavlje ispred Skupštine Beograda  (foto: Iz arhive Gorana Čulića)
File i Čulić, slavlje ispred Skupštine Beograda (foto: Iz arhive Gorana Čulića)
10.02.2016, 12:22

Miodrag File Stojanac (1953 – 2016)

č: | fb:

U Valjevu je sinoć, posle kraće bolesti, preminuo Miodrag File Stojanac (62), zaljubljenik u automobile i auto-sport, koji je u 2014, kao suvozač sugrađanina Gorana Čulića, osvojio „zlatnu kacigu“, najviše priznanje u svojoj klasi na reli trkama u Srbiji i BiH. Priznanja su im dodeljena početkom 2015, a potom su, nezadovoljni situacijom u ASS, prestali da se takmiče.

Autolimar File je bio i majstor za pripremu automobila za trke i reli vožnju, a u svojoj porodičnoj radionici, uz kuću na Šabačkom putu, nesebično je pomagao svima, kojima je to bilo potrebno. Ne samo takmičarima i njihovim mehaničarima već i običnim smrtnicima na reparaciji „ljubimaca na četiri točka“.

Sin je sada pok. Đure Stojanca, koji je svojevremeno, sa kolegom Ferdom Da Roldom „Talijanom“, u prste znao kompletnu vodovodno-kanalizacionu mrežu onovremenog valjevskog vodovoda. Sugrađanima je uvek bio na usluzi i posle penzionisanja. Dugo se posle njihove smrti govorilo: „E, nema Đure i Ferde...“ u problematičnim situacijama sa mrežom, koje nisu bile tek tako rešive.

File Stojanac je iz sportske porodice, njegov stric Aca bio je istaknuti fudbaler valjevskog Radničkog u godinama posle Drugog svetskog rata. File je bio porodičan čovek, dočekao je i unučiće.

Miodrag File Stojanac biće sahranjen sutra u 16.00 časova na Novom groblju u Valjevu.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 28 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 17 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.