FK Budućnost, podmladak 81, Tadić stoji peti sleva
FK Budućnost, podmladak 81, Tadić stoji peti sleva
23.11.2016, 15:23

Milan Tadić Tadija (1964-2016)

č: | fb:

Sportsko Valjevo ostalo je bez jednog od najtalentovanijih fudbalera. Milan Tadić Tadija (1964) prerano je jutros okončao život. Ponikao u Budućnosti bio je član Omladinske reprezentacije SFRJ, koju je selektirao pokojni Stevan Ćele Vilotić, nekada godinama zadužen za mlađe selekcije "plavih".

U Budućnosti je bio kapiten omladinske ekipe, koja je 1981. na kvalifikacijama u Lazarevcu pokušala da se plasira u Omladinsku ligu Srbije ali joj to nije pošlo za rukom zbog "igara van terena", kojima Valjevci nisu bili dorasli.

Uz Tadića, pod vođstvom trenera Raje Lazića, za podmladak Budućnosti su tada igrali i golman Lazić, bekovi, Rakić i Rvović, halfovi Brković, Jezdić i Aćimović, a u navali, uz Tadića na desnom krilu, još Pavlović, Kovačević Stojaković i Duško Krsmanović. Mnogi su tu generaciju, po talentu, svrstavali uz rame "Bebicinim bebama" (Dragoljub Milošević Bebica), koje je 1960-tih selektirao Dragoslav Škoba Filipović.

Tadić je igrao najduže od njih, bio je prvotimac i kapiten Budućnosti u srpskoligaškom i drugoligaškom fudbalu, a kratko je igrao u šabačkoj Mačvi i Radničkom iz Obrenovca. Atletski građen, igrao je desnog beka i štopera, po potrebi je bio desno krilo. Bio je brz, umeo je da pripremi ili da gol.

Za još ozbiljnije domete u karijeri, za šta je Tadija imao sve predispozicije, nedostajalo je više ambicija i spremnosti na odricanja, na šta ovaj boem u duši nije bio spreman. Mnoga životna zadovoljstva bila su primamljivija...

Milan Tadić Tadija biće sahranjen sutra u podne na Kličevačkom groblju.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara