Milica Marković (foto: Milutin Rafailović)
Milica Marković (foto: Milutin Rafailović)
19.01.2017, 11:12

Milica Marković (1956 – 2017)

č: | fb:

U Valjevu je, posle kraće bolesti, u utorak preminula novinar Milica Marković, urednik i vlasnik TV 3M sa Uba. U novinarstvu je provela 30 godina, 24 u Radio Valjevu, a šest u svojoj TV stanici.

 

Pojavila se svojevremeno na konkursu u Radio Valjevo i posle urađenog testa i praktičnog rada, odnosno razgovora sa komisijom, odbila ponudu da bude dopisnik iz Uba i Tamnave. Dosta brzo se predomislila i svojom vrednoćom opravdala poziv za saradnju pokrivajući svekoliki život Tamnave, od politike, privrede i poljoprivrede, kulture i sporta (po potrebi).

 

Docnije je u Radio Valjevu dobila stalno zaposlenje, a 1990-tih godina napredovala je do novinara, pa urednika političke rubrike povremeno uređujući i subotnju emisiju "Bez anestezije". Uz podršku Radio Valjeva uspela je da "preživi" pokušaje postpetoktobarske lokalne vlasti da joj uskrati poverenje zbog bliskosti sa do tada vladajućim SPS-om. U toj partiji bila je i član pojedinih komisija Glavnog odbora.

 

U Valjevu je radila i u TV Valjevo, a pisala je povremeno i za Napred, Tamnavske novine, Večernje novosti... Pre nekoliko godina odlučila je da pokrene privatnu TV stanicu 3M na Ubu, koju je uspešno vodila sve do poslednjih dana svog života.

 

Milica Marković će tokom popodneva biti sahranjena na mesnom groblju u svom Sovljaku, kod Uba, posle opela u porodičnom domu zakazanom za 13.00 sati.

 

 

Aktuelno

Požar na deponiji u Belotiću (foto: www.osečina.rs)
Na predlog opštinskog Štaba Pre 2 sati 24 minuta

Zbog požara na deponiji vanredna situacija u Osečini

Na teritoriji Osečine proglašena je vanredna situacija zbog požara koji je izbio na nesanitarnoj deponiji koja se nalazi u Belotiću. Saopštenjem za javnost se oglasila GG "Pokreni se", ukazuje na...