Vojislav Soldatović (foto: Iz porodičnog albuma)
Vojislav Soldatović (foto: Iz porodičnog albuma)
26.06.2017, 11:56

Voja Soldatović (1932 - 2017)

č: | fb:

U Beogradu je, 23. juna, preminuo Vojislav Voja Soldatović (85), nekadašnji direktor Novinske i radio ustanove "Napred" u okviru koje su 1960/70-tih godina prošlog veka poslovali list "Napred" i Radio Valjevo.

 

Soldatović je rođen u Bastavu, kod Osečine, u porodici, koja je učestvovala u NOB i pomagala partizanski pokret u Drugom svetskom ratu. Osnovnu školu i nižu gimnaziju završio je u rodnom kraju, Učiteljsku školu u Šapcu, Višu školu društveno-političkih nauka u Beogradu, a Ekonomski fakultet u Nišu. 

 

Bio je aktivan u SKOJ-u i SKJ, pored ostalog bio je sekretar Opštinskog komiteta SKS u Osečini. U aprilu 1965. godine biran je za poslanika Organizaciono-političkog veća Skupštine SFRJ.
Od 1. juna 1966. do 1. novembra 1973. bio je direktor Novinske i radio ustanove "Napred" u Valjevu, koja se u to vreme razvijala i osnovala novo glasilo - Radio Valjevo (27. novembra 1967).

 

Prelaskom u Beograd radi kao novinar-urednik u redakciji lista "Komunist", a potom je bio načelnik odeljenja u CK SK Srbije. Radni vek završava kao direktor Izdavačkog preduzeća "Službeni list SFRJ". Kao penzioner angažovao se u radu Udruženja Valjevaca u Beogradu.

 

U braku sa poč. Verom, rođ. Vujičić, učiteljicom, ima ćerke Vesnu i Biljanu. Ispraćaj i kremacija posmrtnih ostataka Voje Soldatovića obaviće se sutra, 27. juna, na Novom groblju u Beogradu.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 24 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 33 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara