Registracija Prijava preko FB
Vojislav Soldatović (foto: Iz porodičnog albuma)
Vojislav Soldatović (foto: Iz porodičnog albuma)
26.06.2017, 11:56

Voja Soldatović (1932 - 2017)

č: | fb:

U Beogradu je, 23. juna, preminuo Vojislav Voja Soldatović (85), nekadašnji direktor Novinske i radio ustanove "Napred" u okviru koje su 1960/70-tih godina prošlog veka poslovali list "Napred" i Radio Valjevo.

 

Soldatović je rođen u Bastavu, kod Osečine, u porodici, koja je učestvovala u NOB i pomagala partizanski pokret u Drugom svetskom ratu. Osnovnu školu i nižu gimnaziju završio je u rodnom kraju, Učiteljsku školu u Šapcu, Višu školu društveno-političkih nauka u Beogradu, a Ekonomski fakultet u Nišu. 

 

Bio je aktivan u SKOJ-u i SKJ, pored ostalog bio je sekretar Opštinskog komiteta SKS u Osečini. U aprilu 1965. godine biran je za poslanika Organizaciono-političkog veća Skupštine SFRJ.
Od 1. juna 1966. do 1. novembra 1973. bio je direktor Novinske i radio ustanove "Napred" u Valjevu, koja se u to vreme razvijala i osnovala novo glasilo - Radio Valjevo (27. novembra 1967).

 

Prelaskom u Beograd radi kao novinar-urednik u redakciji lista "Komunist", a potom je bio načelnik odeljenja u CK SK Srbije. Radni vek završava kao direktor Izdavačkog preduzeća "Službeni list SFRJ". Kao penzioner angažovao se u radu Udruženja Valjevaca u Beogradu.

 

U braku sa poč. Verom, rođ. Vujičić, učiteljicom, ima ćerke Vesnu i Biljanu. Ispraćaj i kremacija posmrtnih ostataka Voje Soldatovića obaviće se sutra, 27. juna, na Novom groblju u Beogradu.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 59 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 12 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara