Miroslav Jekić (foto: Iz porodičnog albuma)
Miroslav Jekić (foto: Iz porodičnog albuma)
13.07.2017, 18:43

Miroslav Jekić (1951 - 2017)

č: | fb:
Fudbalsko Valjevo ostalo je jutros bez Miroslava Jekića Jekare (66), jednog od boljih golmana i trenera golmana u istoriji ovog sporta. Ponikao je u podmlatku Budućnosti, koji je selektirao Ivan Ivanović, a u kojem su igrali i Dule Obradović Fazan, Zoran Lučić, Slobodan Pule Radić, Milan Ciga Petrović... 
 
 
Jekara je sa 20 godina, 1971. bio u prvom timu valjevskog drugoligaša sa već afirmisanim asovima Lazićem, Popovićem, Žikom Jankovićem, pa pridošlicama Borom Grujičićem sa Uba, Milanom Simovićem Palentom iz Mionice, Bracom Đorđevićem i Canom Perićem iz Banje Koviljače, kao i svojim vršnjacima, među kojima je bio i Dragan Rebić Reba, talentovan igrač i docnije trener vrhunskog potencijala. Kao treneri vodili su ih Ivan Ivanović i Milan Balać. 
 
 
O tome svedoči i fotografija sa prijateljske utakmice sa OFK Beogradom (1:2) na Krušiku.
 
 
Miroslav Jekić je branio za Budućnost i u Srpskoj ligi, godinama bio standardan golman, koga će tek docnije zameniti naslednik Zoran Pantelić kome je bio trener. I tada je, kad zatreba, uskakao u tim i stajao na gol. 
 
 
Dolazak trenera Jusufa Čizmića iz Priboja u valjevski fudbal u mnogome će odrediti trenerski put Jekarin. On je Čizmiću bio pomoćnik u Valjevu, a docnije su zajedno radili i u Mladosti iz Lučana, današnjem superligašu, gde je, pored Čizmića, Jekić bio asistent i Nešku Milovanoviću. Kao trener samostalno je vodio valjevski Krušik.
 
 
Jekara je godinama radio u fabrici Krušik, a kada je sticajem sportskih i životnih okolnosti digao ruke od fudbala, zajedno sa suprugom Verom, vodio je privatnu grafičku radionicu - Vera je svojevremeno bila šefica Knjigoveznice u velikoj Valjevskoj štampariji.
 
 
Miroslav Jekić biće sahranjen sutra u 13.30 na Novom groblju u Valjevu.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 20 sati 37 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara