Registracija Prijava preko FB
Miroslav Jekić (foto: Iz porodičnog albuma)
Miroslav Jekić (foto: Iz porodičnog albuma)
13.07.2017, 18:43

Miroslav Jekić (1951 - 2017)

č: | fb:
Fudbalsko Valjevo ostalo je jutros bez Miroslava Jekića Jekare (66), jednog od boljih golmana i trenera golmana u istoriji ovog sporta. Ponikao je u podmlatku Budućnosti, koji je selektirao Ivan Ivanović, a u kojem su igrali i Dule Obradović Fazan, Zoran Lučić, Slobodan Pule Radić, Milan Ciga Petrović... 
 
 
Jekara je sa 20 godina, 1971. bio u prvom timu valjevskog drugoligaša sa već afirmisanim asovima Lazićem, Popovićem, Žikom Jankovićem, pa pridošlicama Borom Grujičićem sa Uba, Milanom Simovićem Palentom iz Mionice, Bracom Đorđevićem i Canom Perićem iz Banje Koviljače, kao i svojim vršnjacima, među kojima je bio i Dragan Rebić Reba, talentovan igrač i docnije trener vrhunskog potencijala. Kao treneri vodili su ih Ivan Ivanović i Milan Balać. 
 
 
O tome svedoči i fotografija sa prijateljske utakmice sa OFK Beogradom (1:2) na Krušiku.
 
 
Miroslav Jekić je branio za Budućnost i u Srpskoj ligi, godinama bio standardan golman, koga će tek docnije zameniti naslednik Zoran Pantelić kome je bio trener. I tada je, kad zatreba, uskakao u tim i stajao na gol. 
 
 
Dolazak trenera Jusufa Čizmića iz Priboja u valjevski fudbal u mnogome će odrediti trenerski put Jekarin. On je Čizmiću bio pomoćnik u Valjevu, a docnije su zajedno radili i u Mladosti iz Lučana, današnjem superligašu, gde je, pored Čizmića, Jekić bio asistent i Nešku Milovanoviću. Kao trener samostalno je vodio valjevski Krušik.
 
 
Jekara je godinama radio u fabrici Krušik, a kada je sticajem sportskih i životnih okolnosti digao ruke od fudbala, zajedno sa suprugom Verom, vodio je privatnu grafičku radionicu - Vera je svojevremeno bila šefica Knjigoveznice u velikoj Valjevskoj štampariji.
 
 
Miroslav Jekić biće sahranjen sutra u 13.30 na Novom groblju u Valjevu.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 22 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 11 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara