Registracija Prijava preko FB
Miodrag Ćirović
Miodrag Ćirović
14.08.2017, 17:08

Miodrag Ćirović (1935 - 2017)

č: | fb:
U svom domu danas je preminuo Miodrag Ćirović Ćira, akademski dizajner. Rođen u Valjevu, školovao se u Novom Sadu i Beogradu, gde je na Akademiji primenjenih umetnosti diplomirao kod prof. Mihajla Petrova.
 
 
Godinama je, do penzije, radio u Krušiku, gde je kao član ekipe Službe za propagandu između ostaloga opremao štandove najveće valjevske fabrike na mnogobrojnim sajmovima u zemlji i svetu.
 
 
Bavio se grafikom i slikarstvom, samostalno izlagao u Parizu, Valjevu, Beogradu... Bio učesnik brojnih kolektivnih izložbi. Njegovi radovi nalaze se u prestižnim galerijama Japana, Rumunije, Poljske... Putovao je u mnoge zemlje Evrope, od Mađarske i Turske do SSSR-a. Bio je član ULUPUDUS-a.
 
 
Kako reče Branko Lukić u tekstu za jedan od kataloga za Ćirinu izložbu "U čistim kompozicijama, bez ijednog dodatnog elementa i u sigurnim crtačkim potezima, Ćirović je potražio zamisli za svoja rešenja o životnom vrenju".  
 
 
Tih i nenametljiv, iskren i zanimljiv sagovornik, umetnički dobri duh ovoga grada, živeo je u svom domu pored Gradca, a u Valjevo, pogotovo posle penzionisanja, silazio po prekoj potrebi. Vozio je isključivo "sitroenova" kola, od "spačeka" do "amija", što na svoj način govori o njegovoj ličnosti.
 
 
Ćira je bio i autor prvog zaštitnog znaka lokalne TV Valjevo (TVA), koji je docnije, sa privatizacijom te medijske kuće, otišao u istoriju.
 
 
Opelo će se održati sutra u 12.00 sati kod kuće u Užičkoj 156, a sahrana u 13.00 sati na Gračanskom groblju.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 25 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 12 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara