Registracija Prijava preko FB
Radovan Nenadović
Radovan Nenadović
27.08.2017, 13:16

Dr Radovan Nenadović (1933 - 2017)

č: | fb:
Valjevo je ostalo bez još jednog od svojih znamenitih sugrađana, ugasio se život dr Radovana Nenadovića, pionira neuropsihijatrije u ovom kraju.
 
 
Valjevsku gimnaziju završio je 1952, u generaciji o kojoj je objavljena spomenica u kojoj su trag o sebi ostavili svi njeni đaci. Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je položio i specijalistički ispit iz neuropsihijatrije.
 
 
Kao lekar radio je najpre na Ubu, gde je upravnik Doma zdravlja bio od 1964. do 1966. godine. Neuropsihijatrijsku službu u Valjevu osniva 1967, a njen načelnik bio je do 1994, kada je smenjen kao politički nepodoban jer je bio među osnivačima DS-a i dugogodišnji predsednik DSS-a Vojislava Koštunice.
 
 
Zapamćen je kao odličan dijagnostičar, a za vreme njegovog mandata izgrađen je Dispanzer te službe u Sinđelićevoj ulici, adaptirano psiijatrijsko odeljenje na istoj lokaciji, formirani posebni timovi za lečenje bolesti zavisnosti, od alkoholoizma do narkomanije.
 
 
Dr Nenadović je bio dugogodišnji sudskomedicinski veštak, a njegovi nalazi bili su neoborivi u procesima pred sudsim institucijama. Bio je član stručnih republičkih organa, dobitnik je Povelje SLD 1992. godine.
 
 
U braku sa dr Jelenom Dudić imao je kći Vesnu, sudiju Osnovnog suda u Valjevu u kojem je sada sudijai njegova unuka Ana, kći pokojnih Vesne i Miće Obradovića Sirole, gravera i poznatog valjevskog fudbalera iz drugoligaških dana Metalca i Budućnosti.
 
U braku sa dr Verom Jakovljević, neuropsihijatrom, ima kći Ivanu i sina Rastka, takođe akademiski obrazovane.
 
  
Živo je u svom domu, u Nenadovićima, u Donjoj Grabovici. 
 
Dr Radovan Nenadović sahranjen je u subotu na Novom groblju u Valjevu.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 56 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 12 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara