Miroslav Aksentijević (foto: Đorđe Đoković)
Miroslav Aksentijević (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2019, 06:50

Danas komemoracija i sahrana Miroslava Aksentijevića

č: | fb:

Komemorativni skup povodom tragične smrti odbojkaškog trenera Miroslava Aksentijevića biće održan danas, 28. maj, u 11 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije. Sahrana će se obaviti u 13 časova na Novom groblju u Valjevu.

 

Miroslav Aksentijević je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu 25. maja na auto-putu kod Rume.

 

Miroslav Aksentijević je rođen u Valjevu gde je započeo trenersku karijeru u OK Srbijanka sa kojim je dostigao Prvu ligu tadašnje SR Jugoslavije.

 

Trenersku karijeru je nastavio u Hrvatskoj gde je bio selektor ženske reprezentacije, koju je predvodio na EP 2009. u Poljskoj i SP u Japanu godinu dana docnije. Saradnja je okončana posle njegove odluke da ekipu povuče sa utakmice na jednom turniru nezadovoljan suđenjem! 

 

Miroslav Aksentijević je u Hrvatskoj najpre vodio mušku ekipu iz Varaždina, a u jednom trentku bio je i selektor muške reprezentacije. Tokom šest godina trenerskog rada u Hrvatskoj značajno je doprineo razvoju odbojke u toj bivšoj Jugoslovenskoj republici.

 

Miroslav Aksentijević Kremić je, nakon povratka iz Bukurešta (Rumunija), 2014. ponovo predvodio Valjevke, bio je trener ŽOK Valjevo koji se takmičio u Prvoj ligi Srbije.

 

Na klupu Ženskog odbojkaškog kluba Spartakiz Subotice Aksentijević je seo 2018. godine i ovu sezonu je završio na šestom mestu u plej-ofu. 

 

"Postojeći sistem menja se samo u situaciji kada si kadar da ga unaprediš. U suprotnom, padaš na ispitu jer ’sistem bez sistema’ ne donosi rezultat, vodi u haos", rekao je u intervjuu za Kolubarske.rs 2014. godine odbojkaški trener Miroslav Aksentijević.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 14 sati 23 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 14 sati 24 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 9 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara