Blagoje Đekić Đele (foto: Iz privatnog albuma)
Blagoje Đekić Đele (foto: Iz privatnog albuma)
08.11.2019, 12:25

Blagoje Đekić Đele (1958-2019)

č: | fb:

Juče je u 61. godini preminuo Blagoje Đekić Đele, dugogodišnji snimatelj i montažer dopisništva RTS-a u Valjevu.

 

Đele je bio veliki profesionalac posvećen svom poslu, omiljen i cenjen kolega, uvek spreman da pomogne i sasluša. Kao da mu je rođenje na Blagovesti, 7. aprila 1958. godine, odredilo blagu narav i ljudsku dobrotu. Mlađim kolegama je govorio da čast i poštenje nemaju cenu, i da svet uvek treba posmatrati sa one bolje vedrije strane, jer tako ćemo i mi biti bolji i vedriji. 

 

Svoj radni vek najduže je proveo u dopisništvu RTS-a gde je radio od 1996. do 2018. godine kada je otišao u penziju. I u zasluženoj penziji nije se odvajao od kamere, kako je često govorio, "svoje velike ljubavi".

 

Njegovo majstorstvo sa kamerom, dobro oko i "širok vidik" doprineli su da valjevsko dopisništvo RTS dobije brojna priznanja i nagrade za svoje priloge.

 

Pred odlazak u penziju govoreći za svoju medijsku kuću rekao je da je imao sreće da spoji lepo i korisno. "Rad sa kamerom me je uvek ispunjavao. Snimanje je veoma kreativan posao. A kada sam počeo da se bavim montažom stekao sam nova iskustva i novu korisnu veštinu. Ipak, najveća ljubav u televizijskom poslu je kamera", rekao je Đele.

 

Blagoje Đekić je iza sebe ostavio suprugu, dvoje dece i unuka. Sahranjen je danas na Novom groblju u Valjevu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara