Vojislav Voja Milutinović (foto: Porodični album)
Vojislav Voja Milutinović (foto: Porodični album)
02.01.2020, 11:34

Vojislav Voja Milutinović (1948 - 2020)

č: | fb:

Juče je u Valjevu u 72. godini preminuo dr Vojislav Voja Milutinović, lekar, specijalista dečji hirurg u penziji.

 

Rođen je u Beogradu u porodici Milutina, magistra farmacije, dugogodišnjeg načelnika bolničke apoteke u Valjevu, i Cvete. Osnovnu školu učio je u Čajetini i Valjevu, Valjevsku gimnaziju završio je 1967. godine. Diplomirao je, i dečju hirurgiju specijalizirao, na Medicinsom fakultetu u Beogradu.

 

Dr Vojislav Milutinović vrsni dečji hirurg je ceo svoj radni vek proveo u Valjevskoj bolnici, a sjajan muzičar veći deo karijere proveo u čuvenom valjevskom orkestru ABV 6. Jednako je voleo muziku i medicinu, uskladio ih je i bio uspešan na oba polja. Za Voju su govorili da je bio najbolji lekar među muzičarima i najbolji muzičar među lekarima.

 

Ostaće zabeleženo to da je mogao postati pevač čuvene Korni grupe. Bio je u konkurenciji sa Zdravkom Čolićem. Kornelije Kovač izabrao je Voju, ali je on odustao zbog toga što bi ga turneje sa poznatom grupom udaljile od studija medicine.

 

Bio je dugogodišnji član KUD "Abrašević" i učesnik u organizovanju džez festivala. Pisao je muziku za brojne pozorišne predstave Amaterskog pozorišta "Abraševoć", a za muziku u predstavi "Seobe" nagrađen je Zlatnom maskom Festivala amaterskih pozorišta u Trebinju. Dobitnik je Plakete Valjeva za izuzetan doprinos kulturi grada. 

 

Voja je, pre svega bio dobar čovek, nikada ga nisam videla tužnog, neraspoloženog, ljutog. Kada smo razgovarali pre 16 godina u emisiji Radio Patka "Na moj način" o prošlosti Valjeva i o nekim boljim vremenima, rekao mi je da "Valjevo voli ma kakvo da je, i da ne može biti loše sve dok je dobrih ljudi u njemu".

 

U braku sa Anom (rođ. Dragojlović), diplomiranim stomatologom, ima kći Ivanu Ratković i sina Luku.

 

Komemoracija povodom smrti Vojislava Voje Milutinovića održaće se u petak 3. januara u 12.00 časova u svečanoj sali Valjevske gimazije. Sahrana je u 15 časova na Novom groblju, a opelo počinje pola sata ranije.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 21 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 31 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara