Milorad Mića Ilić (foto: Đorđe Đoković)
Milorad Mića Ilić (foto: Đorđe Đoković)
28.03.2020, 22:06

Milorad Mića Ilić (1952-2020)

č: | fb:

Danas je u Beogradu posle kraće bolesti preminuo diplomirani pravnik Milorad Mića Ilić, predsednik Skupštine grada Valjeva.

 

Rođen je u Valjevu 1952. godine gde je završio osnovnu školu i Valjevsku gimnaziju. Na Pravnom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1975. godine. Kao pripravnik radio je u Službi državne bezbednosti, nekoliko godina bio je šef pravne službe u ŽTP Beograd – Sekcija Valjevo, a potom do 1992. godine bio sekretar u Opštinskoj upravi.

 

Milorad Mića Ilić bio je predsednik Skupštine opštine Valjevo u tri mandata, od juna 1992. do oktobra 2000. godine, najduže u istoriji Valjeva. Posle toga bio je direktor u NIS Jugopetrol - Poslovnica Valjevo, sve do prelaska u advokaturu 2005. godine. Pomoćnik ministra saobraćaja u Vladi Srbije bio je od 2009 do 2014. godine, dok je funkciju pomoćnika gradonačelnika grada Valjeva obavljao od 2014. godine.

 

Za predsednika Skupštine grada Valjeva izabran je u junu 2016. godine. 

 

Bio je istaknuti član Socijalističke partije, predsednik Okružnog odbora SPS-a za Kolubarski okrug u razdoblju od 1994. do 1999. godine. Nekoliko godina je bio sekretar Opštinskog odbora socijalista, član Glavnog odbora SPS-a i član Izvršnog odbora valjevskih socialista.

 

Milorad Mića Ilić bio je osnivač, igrač, trener i predsednik Fudbalskog kluba ZSK.

 

U braku sa Dobrilom (rođ. Radosavljević) diplomiranim pravnikom, ima ćerke Milku i Mirjanu.

 

  

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 6 sati 19 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 8 sati 55 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar