Stanko Ješić (foto: Đorđe Đoković)
Stanko Ješić (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2020, 12:07

Stanko Ješić (1955-2020)

č: | fb:

Stanko Ješić (65) diplomirani politikolog, vlasnik kompanije "Vega", preminuo je noćas u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu gde se nalazio na lečenju od korona virusa.

 

Rođen je 29.01.1955. u Osečenici, mestu nadomak Valjeva, od oca Dragiše i majke Savke, kao šesto dete od sedmoro u porodici. Završio je O. Š "Miša Dudić" i srednju Tehničku školu u Valjevu. Nakon toga upisuje i završava Fakultet političkih nauka u Beogradu.

 

Po završetku studija bio je predsednik Saveza socijalističke omladine, jedno vreme je bio na čelu Zavoda za zaštitu spomenika kulture, odakle je otišao u Republički fond za zdravstveno osiguranje, filijala Valjevo, gde je bio dugogodišnji direktor.

 

Nakon napuštanja državne službe, odlučuje se za privatni posao. Pre skoro tri decenije otvara dve prodavnice mešovite robe u Valjevu, da bi ubrzo otpočeo sa radom u apotekarskoj delatnosti, te otvara apoteku u Koceljevi.

 

Stanko Ješić je kompaniju "Vega", koja se bavi prometom lekova na veliko i malo, koja je stekla ugled u Srbiji, ali i van zemlje, osnovao 1992. godine, čiji je bio predsednik i koju je uspešno vodio 28 godina.

 

Ali, kako je uvek govorio, za uspeh kompanije su zaslužni zaposleni. "Najveća vrednost kompanije Vega su ljudi". Ove godine na godišnjicu kompanije zaposleni su svom predsedniku uručili posebnu nagradu zahvalnosti "Pobednik ipak nije sam" – za sve ono što Stanko Ješić godinama radi za dobrobit kompanije i ljudi u njoj.

 

Kompanija Vega i njen predsednik i vlasnik Stanko Ješić su dobitnici mnogobrojnih nagrada i priznanja, među kojima su nagrada Republičke i Regionalne privredne komore, nagrada Biznis partner 2017, Godišnja nagrada grada Valjeva za 2016. godinu...

 

Stanko Ješić će ostati upamćen kao veliki dobrotvor, koji je finansijski pomagao uspešne učenike i studenta, brojne kulturne i umetničke manifestacije u gradu, kao i sportske klubove. "Lepo je kada pomognete, kada znate da će vaša donacija nekome obezbediti lek, nekome pomoći da mu se snovi ostvare, da dođe do cilja, da lakše živi", govorio je.

 

Stanko Ješić je bio član Socijalističke partije Srbije, bio je predsednik valjevskih socijalista od 92-96 godine. Bio je jedan od osnivača Moderne galerije u Valjevu i višegodišnji član Upravnog odbora te značajne kulturne institucije u gradu.

 

Oženjen je Snežanom Ješić (rođ. Andrić), koja mu je bila najveći oslonac i podrška u životu.

 

Sa velikim poštovanjem opraštamo se od Stanka Ješića. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 5 sati 39 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 5 sati 40 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara